Pretraga

Kako postići ‘no make-up’ look

A- A+

Izgled kao da nemate šminke ponekad je bolji izbor od cjelokupne večernje šminke koje mnoge djevojke nepotrebno nanose na sebe. Donosimo kako se našminkati da izgledate kao da nemate apsolutno ništa šminke na licu.

Većina djevojaka na svoje lice stavlja i više šminke nego što je potrebno, zanemarujući prednosti koje donosi prirodan izgled. Ne morate totalno odbaciti šminku da biste dobro izgledali, pa donosimo način na koji se možete našminkati da biste imali ‘no make-up’ look koji često njeguju mnoge slavne glumice, pjevačice i ostale zvijezde.

Izdvojeni članak

Nekoliko savjeta za dnevni make up

Dovedite prirodnu ljepotu do izražaja

Minimalni make-up je idealni način da vaša prirodna ljepota dođe do izražaja, bez da izgledate neprirodno. Imajte na umu da je manje više, a najbolji način da postignete prirodni i lijepi izgled jest da imate čistu i njegovanu kožu kao temelj svega. Perite svoje lice i vrat s tonikom za čišćenje, ispirite s mnogo vode i lagano brišite lice bez trljanja ručnikom. Tek tada možete početi s nanošenjem šminke, za koju nitko neće znati da je imate osim vas samih. Bitno je također da držite kožu vlažnom i pazite da ne bude isušena, zbog čega biste je svakodnevno trebali tretirati kremom za lice.

Nanosite šminku na dnevnom svjetlu

Kada budete stavljali šminku, potrudite se da je nanosite na dnevnom svjetlu, tako da ne pretjerate s količinom, inače će se jasno vidjeti da ste našminkani. Također, na dnevnom svjetlu ćete bolje vidjeti što zapravo radite i možete se osigurati da nećete završiti s hrpom proizvoda na licu. Dobro je da koristite primer, koji djeluje kao nježni, tanki sloj između vaše kože i bazne šminke. Primer popunjava fine linije i borice, skriva veće pore i tamnija područja te tako čini da vaša koža izgleda mlađe i svježije nego što stvarno jest.

Pazite na količinu korektora i pudera

Kako biste sakrili podočnjake, trebate koristiti korektor, no pazite koliku ćete količinu staviti. Sasvim malo je dovoljno, a bitno je da boja bude dvije nijanse svjetlija od vaše kože ili baze. Pazite da ne stavite previše korektora, jer ćete tako privući pozornost točno na podočnjake. Također, ukoliko koristite puder, olabavite s količinom i pazite na to da nijansa bude ona koja paše vašoj boji kože. ‘Blendajte’ spužvicom kako biste spriječili vidljivost pudera i prijelaze na koži.

Izdvojeni članak

Najgore make-up kombinacije

Zaboravite na ruž

Budući da želite postići prirodan izgled, ne nanosite ruž na usne, osim ako nije u prirodnoj nijansi vaših usana. Idealno je da koristite labelo s blagim sjajem i eventualno malo crvenkaste boje kako biste prirodno naglasili usne. Kako biste dobili rumene obraze, logično je da koristite rumenilo, no pazite također da ga ne stavite previše.

Odbacite eyeliner

Jedan od najefektivnijih načina da prirodno istaknete oči jest držanje obrvi urednima. Čupkajte obrve u oblik koji paše vašem obliku lica, i pazite da ih ne počupate previše. Za kraj nanesite maskare, ali samo u jednom sloju, jer ne želite da se jasno vidjeti da ste je koristili. Kako biste dobili jasniji i svježiji pogled, možete koristiti bijeli eyeliner u olovci koji ćete staviti na unutarnje kutove oka i lagano razmazati prstima. Kod sređivanja očiju jednostavno zaboravite na crni eyeliner, jer ćete tako izgubiti prirodni look kojem težite.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap