Pretraga

“Deveti krug rocka” – humanitarni koncert IX. gimnazije

A- A+

Humanitarni koncert IX. gimnazije pod nazivom “Deveti krug rocka” održat će se u na igralištu škole u petak, 1. lipnja s početkom u 20 sati. Prihod od prodanih ulaznica donirat će se dječaku iz udruge “Ljubav na djelu” oboljelom od maligne bolesti, a svirat će bendovi Spremište, Porto Morto, Razlika, Volfram i Evakuacija.

Koncert organiziraju učenici trećeg razreda IX. gimnazije – Marta Badurina, Svebor Blagoev i Pavao Puljić. Punu podršku imaju od nekoliko profesora, a posebnu od prof. Ingeborg Radmiri, koordinatorice Volonterskog kluba IX. gimnazije. Koncert su napravili po uzoru na “Peta gori” i “Rock in Klasična” jer jednostavno nisu vidjeli razloga da i IX. ne napravi nešto takvo.

– Mislimo da su ovakvi događaji potrebni jer se njima može prikupiti dosta novaca i usitinu nekome pomoći. Između ostalog, promoviraju se sami bendovi, te na kraju i sama škola. IX. gimnazija svake godine prikuplja novce za potrebe djece u domu na Savici poznatom kao “Kuća ljubavi” tradicionalnom prodajom kolača. Ove godine odlučili smo osim prodaje, organizirati humanitarni koncert jer je tako veća mogućnost velikog profita koji nam je potreban za ostvarenje našeg cilja. Cilj nam je pomoći dječaku iz udruge “Ljubav na djelu” oboljelom od maligne bolesti, rekla nam je organizatorica Marta. 

Poluprofesionalne bendove poput Porta Morta i Spremišta odabrali su za koncert jer su na dobrom glasu i ljudi su voljni platiti da ih slušaju. Evakuacija je bend kojim predstavljaju IX. gimnaziju, a Volfram je bend u kojem svira Pavao Puljić, jedan od organizatora koncerta. Bend Razlika sam se javio kada je čuo za ovaj projekt. 

Ulaznice za koncert prodaju se po cijeni od 10 kuna na više lokacija: IX. gimnazija, XV. gimnazija, XI. gimnazija, II. gimnazija, Gimnazija Lucijana Vranjanina, V. gimnazija, Klasična gimnazija i I. tehnička škola Tesla. Ukoliko karte ne uspijete nabaviti u pretprodaji, moći ćete ih nabaviti na ulazu po istoj cijeni.

Novosti i informacije o bendovima možete pogledati na Facebook stranici eventa: https://www.facebook.com/events/359914710742881/.