Pretraga

DIY last minute adventski vijenci

A- A+

Cijeli studeni mislimo da imamo dovoljno vremena do početka adventa i još se ni okrenemo i prosinac je tu, prva nedjelja je tu, a mi svoj vijenac nemamo.

Unsplash

Za sve koji svoj vijenac nemaju smo napravili kolekciju DIY vijenaca koje možete napraviti nabrzaka prije nedjeljnog ručka s materijalima koje možete skupiti u prirodi i od stvari koje imate doma.

1.Staklenke

Staklenke su iznimno popularne u uređenju zbog toga što su jeftine, jednostavne i efektne.
Možete uzeti 4 staklenke i na njih kaširati božićne motive sa salveta, rubove ukrasiti jutenom špagom ili grančicom bora i u staklenkama staviti svjećice koje vam odgovaraju. Osim toga možete se poigrati i s idejama vjenčića sa slika. Za jednostavan i zanimljiv asimetrični vijenac razbacajte staklenke različitih veličina s različitim svijećama. Između njih možete staviti lampice da ih povežete u cjelinu, a možete ih ostaviti i bez ičega.


2. Teglice i konzerve

U teglice i konzerve stavite mahovinu, granje, borove grančice itd. i visoke svijeće. Možete se poigrati temperama, obojati ih na razne načine ili zalijepiti na njih dekoracije.


3.Boce

U boce nataknite svijeće, na svaku napišite broj i vaš adventski vijenac je spreman. U boce možete ubaciti razne perlice i oko grla zavezati mašnice. Na boce sa širokim grlom možete postaviti i dušice.

4. Šalice i vinske čaše

Vinske čaše možete postaviti normalno, unutra usipati sitne kamenčiće, one obične ili ukrasne. Zataknite svijeće po želji i oko stalka zavežite mašnu ili borovu grančicu.
Druga verzija je ona gdje čašu okrenete, posložite ukrase u nju, a na dno stavite svijeće.
Dajte starim šalicama koje nikad ne koristite novi život i od njih napravite ovaj cool adventski vijenac sa slike.

5. Drugi primjeri

Skupite grane, povežite ih i između umetnite svijeće, ostavite ga u tom izdanju ili se poigrajte s dekorativnim elementima i zalijepite ih po granama.

U zdjelu ili kutiju stavite zelenje, češere, grane i svijeće. Za istinske minimaliste, svijeću obujmite vrpcom ili špagom, spojite s malom kvačicom i na papir napišite broj te prikvačite na svijeću.

U slučaju da ste jedni od onih koji obožavaju sukulente i vrt im je pun njih, presadite ih u široku teglu ili zdjelu i između utaknite svijeće.
Preporučujemo da svijeće na adventskim vijencima upalite na kratko vrijeme i onda ih ugasite dok ste svi prisutni oko vijenca kako se ne bi slučajno zapalio bez obzira koliko mislite da ste se osigurali da se to ne dogodi.

DIY last minute adventski vijenci
Share via
Copy link
Powered by Social Snap