Pretraga

Dostavljač djevojci slao poruke, ona ga prijavila pa je dobio otkaz: Jedni ga brane, drugi kažu da je to – uznemiravanje

A- A+

Društvene mreže ne prestaju ‘brujiti’ o screenshotu poruke koje je dostavljač hrane poslao jednoj djevojci nakon izvršene dostave. Iako se poruka na prvi pogled čini bezazlena, mnogi kažu da je riječ o ozbiljnom zloupotrebljavanju položaja. Djevojka je prijavila dostavljača, a onda joj se on ljutito javio kazavši da je dobio – otkaz.

Foto: Unsplash/srednja.hr

Aplikacije za dostavu hrane zahtijevaju od korisnika da daju svoje osobne podatke, među kojima je, naravno, i broj mobitela. Dok dostavljač može kontaktirati osobu kojoj dostavlja hranu ako, primjerice, ne može naći ulaz u zgradu ili slično, strogo je zabranjeno da to čini nakon što obavi svoj posao.

Izdvojeni članak
učionica razred

Pročitali smo izvješća pravobraniteljica: Nasilje nad djecom i seksualno uznemiravanje u porastu

Zabranjeno je javljati se strankama iz privatnih razloga

To je prekršio jedan dostavljač iz Srbije, koji se dan nakon dostave hrane odlučio javiti djevojci kojoj je dan ranije dostavio hranu. Upitao ju je, naime, ‘kakva je bila hrana jučer’, vjerojatno u nadi da će mu odgovoriti te da će to pokrenuti konverzaciju, koja bi na koncu mogla voditi do toga da otiđu na kavu ili nešto slično.

Djevojci to očito nije bilo drago pa ga je odlučila prijaviti dostavljačkoj tvrtki koja je dostavljaču zbog ozbiljnog kršenja pravila dala otkaz. Dostavljač joj se javio nakon toga da se požali kako je zbog nje dobio otkaz, a screenshot poruka proširio se društvenim mrežama.

– Ej, samo da ti se zahvalim. Jučer sam dobio otkaz na poslu zbog tebe. Ne mogu vjerovati da si se žalila jer sam ti se javio na najnormalniji način i poslao jednu poruku, niti sam bio vulgaran niti bilo šta. Svaka čast, ne znam kakvu ti imaš korist od toga, ali eto ja sad posao više nemam, niti imam mjesečne prihode, napisao je ljutito dostavljač nakon što je dobio otkaz.

Djevojke podijelile iskustva na profilu influencerice

Screenshot poruka podijelio je mišljenja korisnika društvenih mreža. Neki tako tvrde da nije trebao dobiti otkaz, dok drugi u potpunosti brane djevojku i njenu odluku da ga prijavi. Bilo kako bilo, nitko ne može poreći da je riječ o kršenju pravila, a na kraju i o uznemiravanju djevojke koja je se samo odlučila počastiti hranom iz nekog restorana. Potaknuti ovom situacijom, na Instagram storijima influencerice i edukatorice Paule Brečak (@thewolfnomad), osvanule su brojne ispovijesti djevojaka koje su na sličan način bile uznemiravane.

– Ja sam imala situaciju s taksistom. Pitao me još u taksiju hoćemo li na kavu da ima pauzu. Ja sam pristojno rekla da nisam zainteresirana, na što je on odgovorio ‘E, ali ja imam tvoj broj mobitela i mogu provjeriti za koji dan jesi li zainteresirana’. Odgovorila sam: ‘Možete probati provjeriti, ali vama je valjda jasno da moj broj ne smijete pozivati niti slati poruke van ove situacije i da vas za to mogu prijaviti’. Frajer je zašutio i više nije riječ progovorio, podijelila je jedna djevojka.

Paula Brečak, napomenimo, bila je i gošća našeg podcasta gdje smo razgovarali o sveobuhvatnom seksualnom odgoju, pravima žena i LGBTIQ zajednice, o čemu više možete pogledati u videu ispod.