Pretraga

Dovedite se u kondiciju bez teretane i sprava

A- A+

Jesen je pred vratima, a upisi u sportske grupe u punom su jeku. Studenti i srednjoškolci vremenski su limitirani i mogu se uključivati samo u one aktivnosti koje prate njihov pretrpani raspored i nizak budžet. Neka ova jesen i zima budu rezervirane za manje razvikane sportove i aktivnosti koji svakako mogu pružiti jednako, ako ne i puno veće zadovoljstvo od teretane.

foto: Pixabay

Zagušljive dvorane iz teretane lako se mogu zamijeniti otvorenim prostorima, a tjedna porcija vježbanja može poslužiti kao odlična prilika za grupno sastajanje i druženje s prijateljima.

Izdvojeni članak

Deset pjesama najboljih za vježbanje

Boravak u prirodi

Škole trčanja svake godine broje porast članova, a grupe koje obuhvaćaju početnike i napredne trkače, brzo se popune. Trčanje je vještina koju se uči, a škole trčanja rade po jednostavnim principima koje će lako usvojiti i onaj tko nikada nije trčao dulje od stotinu metara.

Trkači se sastaju u grupama i uvijek u prirodi, a satovi se održavaju najčešće subotom i nedjeljom, kada studenti i srednjoškolci imaju najmanje obaveza.

Planinarske škole nisu popularne među mladima, ali riječ je o nepravedno zapostavljenoj aktivnosti. Planinarenje zahtjeva izrazitu fizičku spremnost, stoga je priprema više nego potrebna dok je krajnji rezultat postizanje mira i ugodna atmosfera provedena uz odabranu ekipu.

Izdvojeni članak

Najčešće greške prilikom vježbanja

Klizanje na ledu

Klizanje je omiljena zimska razonoda građana, a u poslijednje se vrijeme ledeni podiji postavljaju i u južnijim djelovima Hrvatske. U klizanju je naglasak na jačanju stopala, listova, stražnjice, ali i održavanju tijela u ravnoteži.

Termini klizanja za građanstvo uglavnom su u kasnijim večernjim satima, a sat vremena na ledu uz dobru glazbu, idealan je spoj fizičke aktivnosti i druženja s prijateljima. Tri puta tjedno otklizati 45 do 60 minuta preporučljivo je svima koji teretanu smatraju dosadnom, a redovite treninge i članstvo u klubovima, bespotrebnim.

Izdvojeni članak

Švicarci izmislili tabletu koja motivira za vježbanje

Grupno iznajmljivanje terena

Prijateljske utakmice ili teniski mečevi u parovima idealna su varijanta za sve one koji se fizičom aktivnosti ne žele baviti svakodnevno, ali su povremeno zainteresirani za neki sport.

Unajmljivanje malih nogometnih ili teniskih terena isplativo je ako je riječ o grupi ljudi, a utakmice se mogu igrati i na slobodnim terenima i igralištima.

Ovakva se aktivnost najćešće dogovara jednom tjedno, u uvijek dogovoreno vrijeme i s poznatom ekipom pa se dvosatna utakmica najčešće nastavi i u cjelodnevno ili noćno druženje.