Pretraga

Dvojnici umjesto glumaca

A- A+

Brojni se glumci za opasne scene zamjene kaskaderima, ali postoje i brojni filmovi u kojima su druge osobe glumile umjesto popularnih zvijezda. Ako netko ne zna plesati, crtati ili žonglirati, jednostavno to odradi druga osoba, a mi mislimo kako su svi glumci multitalentirani.

Jeste li znali da je u filmu ‘Titanic’ umjesto Leonarda DiCapria crtao James Cameron? Ne koriste se dvojnici samo za opasne akcijske scene, nego i u filmovima koji zahtjevaju određene talente koje poznati glumci nemaju.

‘Titanic’

James Camern je odličan crtač i sve crteže i skice koje u ‘Titanicu’ vidimo kao djela Leonarda DiCapria, zapravo je nacrtao tvorac tog filma.

chestalchin.blogspot.com

‘Black Swan’

Natalie Portman je za ulogu balerine u filmu ‘Black Swan’ dobila Oscara za najbolju glumicu. Oko toga se digla velika prašina kada je američka balerina Sarah Lane izašla u javnost s pričom kako je u većini scena plesala ona, a ne nagrađena glumica.

‘Lord of the Rings’

Viggo Mortensen i Orlando Bloom sami su snimili svoje scene na konjima, ali je Liv Tyler koristila dvojnicu Jane Abbott, piše flavorwire.com.

triviana.com

‘Flashdance’

Jennifer Beals je u filmu ‘Flashdance’ čak koristila dvije dvojnice. Ključne trenutke i najzahtjevnije korake otplesale su zapravo francuska plesačica Marine Jahan i gimnastičarka Sharon Shapiro.

‘Labyrinth’

Žongliranje nije jednostavno naučiti, a to nam je dokazao i David Bowie koji je u filmu ‘Labyrinth’ posudio desnu ruku žonglera Michaela Moschena.