Pretraga

Evo što ste nosili gradskim ulicama u godini na izmaku

A- A+

Godina na izmaku pravo je vrijeme da se prisjetimo svih događaja koje su je obilježile. Osim uspjeha mladih srednjoškolaca i studenata, afera u znanosti i obrazovanju, gradnje i otvaranja novih domova i menzi, na portalu smo vas redovito izvještavali i o modnim trendovima koje smo primjećivali na ulicama diljem Hrvatske i svijeta. 

Foto: srednja.hr, arhivske fotografije

Tijekom cijele 2016. godine, u svakom ste trenutku u rubrici Moda na portalu mogli biti modno informirani jer su naši modni urednici vjerno pratili modnu scenu i koji trendovi trenutno ‘tresu’ police trgovina. Neke su se kombinacije iz prošle ponovile i u ovoj godini, a neki su modni detalji iz nekih davno zaboravljenih vremena ponovno oživjeli na gradskim ulicama. 

Superstar tenisice

Popularni model Adidas tenisica u potpunosti je ove godine zaludio Hrvatice i Hrvate pa smo s pravom mogli ustvrditi kako su bile starke u 2016. godini dobile opaku konkurenciju. U superstarkama su šminkerice, alternativci, intelektualke, sportaši i oni koji se tako osjećaju, društva od nekoliko ljudi pa čak i oba člana ljubavnog para. 

Foto: srednja.hr, arhivske fotografije

Spitfire jakna ilitiga spitka

Popularna jakna koja je neko vrijeme pala u zaborav, ove se godina vratila u punom stilu. I dok se za nju do ove godine povezivalo navijače koji su je odjevali za odlazak na utakmice, danas je spitka nezaobilzan modni detalj kako na muškarcima, tako i na djevojkama. Iako su u prošlosti imale znatno drugačiju namjenu, spitke danas dolaze u različitim bojama i detaljima. Osim maslinaste i klasične crne, modni su je dizajneri osuvremenili pa je tako sada bomber jakna dostupna u gotovo svim bojama.  

Foto: srednja.hr, arhivske fotografije

Choker – popularna ogrlica 90-ih

O ovome se dosta raspravljalo kako u redakciji, tako i na modnoj sceni. No, sviđalo se to nekome ili ne, popularna ogrlica iz djetinjstva popnovno je in i o tome smo vas na vrijeme obavjestili. Čini se kako se nije radilo samo o trendu koji je bio popularan u ljetnim mjesecima, jer su najpoznatiji modni dizajneri poput kuće Givenchy, Oscara de la Rente, Saint Laurenta vratove svojih modela na revijama za nadolazeću jesen ukrasili upravo nekom od varijanti chokera.  

Foto: srednja.hr, arhivske fotografije

Crne poderane traperice

Svatko tko će reći da u gradu nije vidio model crnih traperica poderanih na koljenima se ili slagao ili je tek nakon članka koji smo objavili počeo primjećivati djevojke koje su odlučile ovakave traperice ‘isfurati’ po gradu. Crne traperice s poderanim koljenima nose svi; od učenica, studentica pa sve do poslovnih žena koje ih kombiniraju u nešto ozbiljnijoj varijanti. Uske tamne traperice zaludile su i zagrebačke djevojke, a nerijetko se gradom može vidjeti i skupina prijateljica koje nose upravo takav model.

Foto: srednja.hr, arhivske fotografije

Jakna s rozim krznom

Popularna parka dolazi u dvije varijante pa se tako neke djevojke odlučuju za jedno bojnu maslinasto zelenu jaknu, dok one malo hrabrije volumiziranu kapuljaču nose na military look modelu.

Kako to i obično biva, novi modni trend među djevojkama ponovno je podijelio mišljenja mnogih. I dok su jedni (poput djevojaka koje su vlasnice iste u ormaru) oduševljeni zato što tmurne zimske dane mogu ‘začiniti’ ovom efektnom jaknom, drugi se ismijavaju pobornicama tog trenda pa je tako hit parka dobila i svoju memu: ‘Zato što nosite zelene jakne s pink krznom, zato ste i same’.

Foto: srednja.hr, arhivske fotografije

Plišane haljine

Kako trgovine, tako i djevojke diljem zemlje i svijeta ove su godine pomahnitale za baršunastim komadima pa bilo da se radilo o cipelama, hlačama, sakoima, majicama i naravno neizostavnim haljinama. Ovaj topli i elegantni materijal tkanine ponovno je postao must have pa ste ga ove zime kombinirali na sve načine, a najčešće uy bijele majice na kratke rukave. 

Foto: srednja.hr, arhivske fotografije

Visoke čizme iznad koljena

Visoke čizme iznad koljena doslovno su zarazile gradske ulice, ali i izloge modnih trgovina gdje iz svakog ugla iskače ovaj model čizama. Iako mnoge djevojke okreću očima pri samoj pomisli na ovu popularnu obuću, većina od njih kad tad popusti pred modnim hitom jeseni i zime. Kožne, baršunaste, brušena koža, razne boje i visina potpetice, ukratko nose se sve i sve one jednako podižu svaku kombinaciju, a nosive su u svim prilikama.

Foto: srednja.hr, arhivske fotografije