Pretraga

Festival u spomen na jednog od najutjecajnijih hrvatskih pisaca: U ponudi će biti i gastronomski dio

A- A+

Od 1. do 7. srpnja u dvorištu Muzeja grada Zagreba trajat će 12. festival Miroslav Krleža. Ondje će se svakog dana organizirati neko događanje, od predstava do šetnje Krležinim adresama u Zagrebu. Za sve događaje potrebno je kupiti ulaznice, a cijene se kreću od 20 do 25 eura jer je broj mjesta ograničen.

knjiga na stolu s posluženim doručkom

Foto: Unsplash

Ove se godine obilježava 130. godišnjica rođenja najvećeg hrvatskog pisca 20. stoljeća, Miroslava Krleže. Povodom toga u dvorištu Muzeja grada Zagreba od 1. pa do 7. srpnja organizira se 12. festival Miroslav Krleža. Tijekom tih dana moći ćete pogledati predstave ili prošetati Krležinim poznatim adresama u Zagrebu.

– Ovogodišnji Festival Miroslav Krleža otvaramo praizvedbom nedavno otkrivenog Krležinog dramskog teksta GOYA, prema autorskoj zamisli i interpretaciji sjajnog umjetnika Zijaha A. Sokolovića. Nedavno je mladi znanstvenik i istraživač Pavle Bonča u Krležinoj rukopisnoj ostavštini otkrio spisateljev mladalački dramski tekst Goya. Procjenjuje se da je nastao 1917. godine. Novoobjavljeni dramolet čitamo u kontekstu poznatog Krležina eseja o Goyi, objavili su iz organizacije.

Zadnjeg dana festivala moći ćete iskusiti i gastronomsko nadrealističku proslavu Krležina 130. rođendana i to na događaju ‘Doručak kod Krleže’ koji će početi u sedam ujutro. Ovaj događaj zahtjeva i dress-code te morate doći obučeni u bijelu odjeću. Detalje festivala kao i što se održava koji dan možete pronaći na ovoj poveznici.