Pretraga

Gdje je najbolje otići na maturalac? ‘Tražili smo da idemo u Dalmaciju, htjeli smo na more’

A- A+

U posljednjoj epizodi redakcijskog podcasta kojeg možete pronaći na YouTubeu i Spotifyu pričali smo o maturalcima. Prisjetili smo se kako smo se na njima zabavljali, ali se dotaknuli i nekih problema. Razgovarali smo i o tome gdje smo bili na maturalcu i jesmo li mogli birati između više opcija.

Maturalac | foto: Pixabay

Ono što brojnim učenicima obilježi školovanje svakako je odlazak na maturalac. U epizodi redakcijskog podcasta Duje, Ramona i Hrvoje pričali su upravo o svojim iskustvima na maturalcima. Dotaknuli su se i toga gdje su išli na maturalac i jesu li mogli birati između više lokacija.

– Mi smo na maturalcu bili u Dalmaciji, od Splita do Pelješca. Mogli smo odabrati da umjesto Hvara i Brača idemo na Mljet ako se ne varam. Ili takve neke sitnice, no svakako mi smo tražili da idemo u Dalmaciju. Htjeli smo ići na more, a to je bio i rujan pa se još moglo kupati, kazao je Hrvoje.

@srednja_hr Gdje ste vi išli na maturalac? Cijeli podcast u kojemu pričamo o maturalcima pronađite na linku u opisu profila ☝ #srednjahr #maturalac #škola #srednja #srednjaskola #maturalnoputovanje #fyp #foryou #foryoupage ♬ original sound – srednja_hr

Istaknuo je da mu je žao što ne postoji sustav u kojem bi učenici više odlazili na izlete u Hrvatsku. Na primjer, u nacionalne parkove ili parkove prirode.

– Profesorica Biologije pitala nas je u četvrtom srednje u koliko smo hrvatskih nacionalnih parkova bili. Uglavnom su to bila dva ili tri, a mnoge od njih obišli smo i privatno. Ipak, maturalac je super prilika za odlazak u inozemstvo jer neki tako prvi put posjećuju stranu zemlju, dodao je Hrvoje.

Ipak, Duje i Ramona na svom su srednjoškolskom maturalcu bili u inozemstvu. U videozapisu ispod ili na Spotifyu možete pogledati cijeli podcast o maturalcima i saznati gdje su bili na maturalcu. U njemu možete doznati kakve su sve dogodovštine imali naši novinari na maturalcima i bi li oni mogli voditi učenike na maturalac kao što to rade profesori.