Pretraga

Glazbenici u Guinnessovoj knjizi rekorda

A- A+

Adele, Rihanna, Katty Perry, Madonna i Lady Gaga samo su neke od poznatih osoba koje će se pojaviti u novom izdanju Guinnessove knjige rekorda. Adele je svojim albumom ’21’ oborila čak sedam svjetskih rekorda, dok je ‘Born This Way’ od Lady Gage najbrže prodavani američki album digitalnim putem.

Sljedeće godine izlazi novo izdanje Guinnessove knjige rekorda, a tu će svoje mjesto zauzeti i svjetski popularne glazbenice Adele, Rihanna, Katty Perry, Madonna i Lady Gaga. Pročitajte koje su svjetske rekorde oborile da bi se našle u najpoznatijoj knjizi ovog tipa.

www.morebooks.de

Adele

Albumom “21” oborila čak sedam svjetskih rekorda.

Prva je pjevačica, prva britanska zvijezda i prvi izvođač uopće koji je dostigao milijun prodanih pjesama ili albuma digitalnim putem.

Vlasnica je najprodavanijeg digitalnog uratka. Pjesma ‘Rolling in the Deep’  je u 2011. godini preuzeta 5.81 milijun puta u SAD-u i u Velikoj Britaniji.

’21’ je najprodavaniji digitalni album s obje strane Atlantika, a prodano je 1.8 milijuna primjeraka u SAD-u i 700 tisuća u Velikoj Britaniji.

Rihanna

Rihanna je tijekom svoje karijere u SAD-u prodala više od 47 milijuna kopija svojih pjesama čime je postavila svjetski rekord. Iza sebe je ostavila The Black Eyed Peas, Eminema, Lady Gagu i Taylor Swift.

Katty Perry

Katty će se naći u knjizi rekorda kao prva ženska izvođačica koja je snimila album na kojemu se nalazi pet pjesama koje su bile na vrh top ljestvica u SAD-u.

Lady Gaga

Lady Gaga je izdala album ‘Born This Way’ koji je dobio titulu najbrže prodavanog američkog albuma digitalnim putem. Samo u prvom tjednu prodano  je 1.1 milijun primjeraka.

Madonna

Svojim nastupom 5. veljače na poluvremenu Super Bowla, zajedno s repericama M.I.A.-om i Nicky Minaj, ostvarila je najveću televizijsku publiku.