Pretraga

Gotovi ste s ispitima i dosadno vam je? Ovih će vam pet videoigrica za mobitel ubiti vrijeme

A- A+

U moru videoigrica na App Storeu i Google Playu, teško je odabrati onu koju će služiti kao idealan pomoćnik u ubijanju vremena. Iz tog razloga donosimo listu od pet jednostavnih igrica za koje smatramo da će s lakoćom pobijediti dosadu.

Foto: Unsplash

Bilo da se nalazite u tramvaju, vlaku, čekaonici kod zubara ili pak doma ležite na krevetu i ne znate što bi sa sobom, mobitel se uvijek čini kao dobar izbor za pobijediti dosadu. No, kada vam je više dosta pregledavanja TikToka, listanja Instagrama i dopisivanja s prijateljima u spas dolaze – videoigrice.

Budući da se u trgovinama aplikacija zaista može pronaći mnoštvo videoigrica, odlučili smo napraviti listu od njih pet koje bi vam mogle poslužiti za ubijanje dosade. Riječ je, naime, o laganim igricama za koje nije potrebno puno vještine i vremena, koje su, najvažnije od svega, besplatne za preuzimanje.

Izdvojeni članak

Jeste li i vi u njima uživali? Ovih 10 videoigara vratit će vas u djetinjstvo

Doodle Jump

Doodle Jump vjerojatno je najpopularnija videoigrica na ovoj listi. Osim što je proglašena najboljom igricom na Google Playu 2015. godine, postala je i svojevrsni kulturni fenomen. Koncept je vrlo jednostavan, s malim zelenim likom skačete na različite platforme te izbjegavate ‘zamke’ pucajući iz njegove surle. Cilj je proći što više platformi, jer se na taj način skupljaju bodovi.

Igrica je dostupna za preuzimanje na iOS-u i Androidu.

Screenshot: Google Play

Crossy Road

Zašto je pile prešlo cestu, pitanje je na koje ne postoji odgovor. Međutim, s pilićima prelazite cestu i u igrici Crossy Road, ali uz to pazite i da vas ne udari vlak, automobil ili da ne upadnete u vodu. Cilj je, naravno, prijeći što ‘više ceste’, jer na taj način skupljate bodove. Osim na prometala, potrebno je obratiti pažnju i na neke prirodne prepreke poput drveća i kamenja.

Crossy Road je dostupan za preuzimanje na iOS-u i Androidu.

Screenshot: Google Play

Stick Tennis

Na ovoj se listi morala naći i jedna sportska igrica. Riječ je o Stick Tennisu, igrici koja je, prema riječima tvoraca, lagana za igrati, ali teška za svladati. Mi se, ruku na srce, ne bismo mogli složiti s tom činjenicom, jer je za igranje potrebno samo swajpati u smjeru u kojem loptica ide. U svakom slučaju, Stick Tennis je vrlo zabavan, pogotovo za one koji vole tenis.

Igrica je dostupna za preuzimanje na iOS-u i Androidu.

Screenshot: Google Play

Hill Climb Racing

Unatoč činjenici da postoje razne inačice ove igrice, ona originalna i dalje osvaja srca mnogih. Hill Climb Racing idealan je za nabrzinu ubiti vrijeme. Kontrole se temelje na pedali za gas i kočnicu, a cilj je prijeći što više terena. Putem se skupljaju novčići s kojima kasnije možete kupovati neke druge automobile i nadogradnje, a sve u svrhu da postavite što bolji rekord.

Igrica je dostupna za preuzimanje na iOS-u i Androidu.

Screenshot: Google Play

2048

Na ovoj se listi našla i jedna poslastica za one koji vole brojeve. 2048 ‘žari i pali’ na mobitelima već godinama, a mnogi ga vjerno igraju još i danas. Riječ je o jednostavnoj puzzle igrici u kojoj je potrebno swajpati pločice s brojevima. Kada se dva ista broja dotaknu, zbroje se i spoje u jedan. Cilj je u što manje poteza dosegnuti broj 2048.

Postoje razne inačice ove igrice, ali sve su uglavnom napravljene na isti kalup. Dostupna je za preuzimanje na iOS-u i Androidu.

Screenshot: Google Play