Pretraga

Hrvatski studenti napravili aplikaciju za praćenje Europskih sveučilišnih igara

A- A+

Još je sedam dana ostalo do početka najbrojnijeg sportskog natjecanja koje se organiziralo u neovisnoj  Hrvatskoj – Europskih sveučilišnih igara. Obzirom da će se od 12. do 25. srpnja gotovo 5.000 studenata natjecati u 21 sportu, svakodnevno će se odvijati mnoštvo događaja, koje ćete najlakše moći pratiti putem službene aplikacije EUG2016. Uz rezultate, na aplikaciji će se nalaziti i ostale važne informacije vezane uz Igre, kao i službene vijesti.

Foto: Press

Aplikacija je besplatno dostupna za Android i iOS uređaje, a sve potrebne informacije o Europskim sveučilišnim igrama mogu se pronaći na hrvatskom i engleskom jeziku.

Izdvojeni članak

Veliki hrvatski sportaši se prisjetili zagrebačke Univerzijade iz 1987. godine

Iz organizacije napominju kako je aplikacija osmišljena kao centralno mjesto informiranja svih zainteresiranih pojedinca, bez obzira radi li se o posjetiteljima, predstavnicima medija, volonterima ili samim natjecateljima.

Uz jednostavan pregled može se saznati raspored događaja, a one najzanimljivije korisnici mogu dodati u svoj kalendar kako ih ne bi propustili. Tu je i popis svih sportskih dvorana u Zagrebu i Rijeci koje će se koristiti tijekom Igara te informacije turističkog značaja, posebno zanimljivih za gotovo 5.000 sportaša iz 41 zemlje, a koji u Zagreb ili Rijeku dolaze po prvi puta.

Aplikacija također pruža općenite informacije o samim Europskim sveučilišnim igrama te zanimljivu priču o tome kako je nastala službena maskota Hrki, svojevrsni Zagijev nasljednik.


Ceremonije otvaranja i zatvaranja, posebne emisije i pojedini događaji na HTV-u

Predstavnici javne televizijske kuće HTV te Europskih sveučilišnih igara Zagreb – Rijeka 2016. potpisali su ugovor temeljem kojeg se HTV obvezao prenositi svečanosti otvaranja i zatvaranja Europskih sveučilišnih igara. Osim toga javni emiter će omogućit izravne prijenose pojedinih sportskih natjecanja te svakodnevno prikazivati posebne emisije koje će voditi bivša profesionalna skijašica Nika Fleiss.

Posebni dodatak je i zabavni kutak, gdje je moguće pronaći zanimljivosti poput Hrki kamere™, koja omogućuje korisnicima da na svoje fotografije dodaju Hrkija u različitim sportskim izdanjima, a zatim fotografiju jednostavno podijele na društvenim mrežama.

Za pokretanje aplikacije zaslužan je tim studenata kojeg čine predstavnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Petra Šegin i Stanko Krtalić Rusendić, student Studija dizajna Luka Perić te student ekonomije Marko Božac, a izrađena je u sklopu projekta UNIverzI-JA-DA.