Pretraga

Događaji koje ne smijete propustiti na Europskoj univerzijadi u Zagrebu i Rijeci

A- A+

Europske sveučilišne igre, koje kolokvijalno nazivamo i Europska univerzijada, bit će otvorene večeras u 21 sat na atletskom stadionu Sportskog parka Mladost u Zagrebu. Svečana ceremonija u režiji je slavnog kazališnog redatelja Krešimira Dolenčića. Treba reći da je već od jučer, nešto manje od pet tisuća sportaša iz 41 europske zemlje, započelo svoj natjecateljski put u 21 sportskoj disciplini.

foto: PR

Sudeći po dosadašnjim velikim projektima koje je Dolenčić radio otvaranje igara zasigurno će biti jedan od najljepših događaja u Hrvatskoj ove godine. Primjerice ovaj kazališni redatelj je 2000. godine na međunarodnom festivalu u Šangaju režirao Verdijevu Aidu, operu s 2300 sudionika, a 2003. godine to isto ponavlja u Pekingu, kao najveću opernu predstavu svih vremena. (2800 sudionika na pozornici)

Nema više ulaznica za ceremoniju otvorenja Igara

Nažalost, besplatnih ulaznica za ceremoniju otvaranja više nema, a očekuje se da će na stadionu Sportskog parka Mladost okupiti oko 4.000 gledatelja.

Tijekom dva tjedna održavanja igara, od 12. do 25. srpnja održat će se brojna atraktivna sportska natjecanja, a ono što svakako ne smijete propustiti su sportovi koje rijetko viđamo poput ženskog nogometa, sportskog penjanja i golfa. Raspored održavanja natjecanja unutar navedenih sportova, kao i ostalih pogledajte na ovoj poveznici pod izbornikom Games.

Oni sportovi koje najviše pratimo poput nogometa i košarke zasigurno će biti dobar razlog da tople ljetne dane provedete u bodrenju hrvatskih timova.

Izdvojeni članak

Košarkašice Sveučilišta u Zagrebu idu po medalju na Europskim sveučilišnim igrama

Uz sportski, organiziran je i bogat popratni program

Uz brojna sportska natjecanja, tisuće studenata slobodne će trenutke provoditi u upoznavanju Hrvatske te na organiziranim tematskim partijima i druženjima uz zabavne programe.

Zabavni dio programa organiziran je u zagrebačkim klubovima Roko, Žabac i Circus, restoranu Heart by Lido te riječkim klubovima Beertiji i Mystique, pizzeriji Gvardijan, Nemo pubu, jazz klubu Tunel, beach baru Colosseum u Opatiji te na Trsatskoj Gradini.

Osim organiziranih druženja u klubovima, za sve sudionike organziran je odlazak u muzej MSU, Ljetnu pozornicu Bundek, Večeri na Griču, nekoliko riječkih muzeja te mnoge druge zanimljive ljetne lokacije u Rijeci i Zagrebu.

foto: PR