Pretraga

Igrajući Fortnite zaradio skoro 20 milijuna kuna, a od nagrade samo želi kupiti – novi stol

A- A+

Proteklog vikenda održano je finale prvog Fortnite World Cupa, a pobjedu u kategoriji Solos i nagradu od tri milijuna dolara (oko 19,8 milijuna kuna) odnio je jedan šesnaestogodišnji Kyle ‘Bugha’ Giersdorf. No, unatoč pozamašnom iznosu koji mu stiže na račun, ovaj mladić ima skromni plan, kupiti tek – radni stol.

Kyle ‘Bugha’ Giersdorf-, screenshot: YouTube

Tinejdžer Kyle ‘Bugha’ Giersdorf iz Pennsylvanije protekle je nedjelje zaradio titulu najboljeg Fortnite igrača u Solos kategoriji. To mu je u džep donijelo i pristojna tri milijuna dolara, što je najveća pojedinačna nagrada na nekome od eSports turnira.

Izdvojeni članak

Zahvaljujući vještosti u popularnoj video igri, tinejdžer osvojio gotovo 20 milijuna kuna

No, sve što on želi od tog novce jest – kupiti novi stol!

– Novac ću definitivno sačuvati i uložiti ga, neću s njime napraviti ništa glupo. Ali definitivno želim novi stol i to je otprilike to, kazao je Bugha u kratkom intervju za ESPN.

Dodao je i kako su mu dani nakon pobjede bili pozitivno nevjerojatni, ali i kako mu je netko hakirao profile na društvenim mrežama, što je ubrzo riješeno. U istom intervjuu otkrio je i kako izgleda njegova svakodnevica – čak šest do sedam sati provodi igrajući Fortnite pa rezultat koji je ostvario zapravo i nije toliko iznenađujuć.

– Ovisnost je užasna za sve koji kroz nju prolaze i definitivno trebaju potražiti profesionalnu pomoć. Ja Fortnite vidim kao sredstvo stvaranja prijateljstva i veza. Iskreno, ovo je zauvijek promijenilo moj život i ne mogu biti zahvalniji na tome, kazao je Bugha za ESPN.