Pretraga

Izmišljeni likovi iz filmova i serija koje svi obožavamo

A- A+

Kad bi ukupno zbrojili koliko smo vremena proveli pred malim ekranima gledajući omiljene serije, filmove ili igrajući videoigre sigurno bi prešli nekoliko godina. U tom periodu svatko je imao svog ljubimca, to jest omiljenog lika kojega se i danas rado sjeti. Na Redditu se potegla rasprava o najdržaim izmišljenim likovima, a ovo su samo neki od njih za koje vjerujemo da su i vama prirasli srcu.

www.serijskiubojica.hr

U moru serija i filmova kojima smo svakodnevno bombardirani, vjerojatno je svatko od vas izabrao nekolicinu najomiljenijih izmišljenih likova koje utjelovljuju najveće glumačke zvijezde. Na Redditu su korisnici započeli raspravu koja se raširila na nekoliko tisuća komentara, a ovo su neki od njihovih najdržaih likova. Vjerujemo da ćete među njima pronaći i one koji su osvojili vaša srca.

Izdvojeni članak

Poznati glumci koje ste jedva prepoznali u filmovima

Faramir – Gospodar prstenova

Faramir  je vjerojatno jedan od najplemenitijih likova cijele trilogije. Brat Boromir  pao je pod utjecaj prstena, a otac mu je zbog istoga potpuno skrenuo, no Faramir im je svejedno ostao odan i dalje ih volio. Nikada nije pokazao slabost niti ga je prsten ikada privlačio.

Samwise Gamgee – Gospodar prstenova

– I cant carry if for you, but I can carry You, riječi su koje su obilježile Samwisea bez kojega Frodo nikada ne bi uspio uništiti prsten. On je hobbit bez kojeg ne bi bilo Međuzemlja.

Izdvojeni članak

Filmovi u kojima scene seksa nisu odglumljene

Fox Mulder – Dosje X

FBI agenti nisu omiljeni ni u filmovima ni u serijama, no kreiranjem Foxa Muldera stanje se promijenilom. Glavni lik planetarno popularne američke znanstveno-fantastične serije Dosje X, postao je glavna zvijezda 90-ih. Upravo je Fox zaslužan zašto smo kao djec svi počeli vjerovati u vanzemaljce te brojne urote američke vlade.

Hank Moody – Californication

Osim što ga je javnost zavoljela tumačeći gore spomenutog FBI agenta, David Duchovny je osvojio srca ljudi diljem svijeta ulogom neponovljivog Hanka Moodyja u seriji Californication koja se počela snimati 2007. godine.

Data – Star Trek

Data je zasluženo jedan od najomiljenijih TV likova svih vremena. Svi obožavatelji serije Star Trek uživali su u ulozi Brentera Spinera bez koje spomenuta serija ne bi bila ista. Vjerojatno biste da se na malim ekranima ponovno prikazuju, ponovno hipnotizirano pratili ‘The Next Generation’ zbog Date.

Izdvojeni članak

Filmovi bez glumica

Jean-Luc Picard – Star Trek

Najdraži Star Trek kapetan svakako je Jean-Luc Picard. Picarda su svi fanovi doživljavali kao mudrog i pametnog oca, ali i oštrog vođu kada zatreba.

Ned Stark – Game of Thrones

Sean Bean utjelovio je Eddarda Starka, zvanog Ned u popularnoj seriji Game of Thrones. Iako je ostao bez glave, doslovno, već na kraju prve sezone. Ned se uvukao pod kožu fanovima spomenute serije.

Izdvojeni članak

Posebno iritantni likovi u filmovima i serijama

Walter White – Breaking Bad

Breaking Bad je jedna od najboljih serija koje su snimljene u posljednje vrijeme, a lik Waltera Whitea smjestio se među najomiljenije ikada. Srednjovječni čovjek uz trudnu suprugu, bolesnog sina i dva loša posla pretvara se u Joea za čijim životom svatko ponekad žudi.

House – House M.D.

Hugh Laurie zauvijek će ostati upamćen po ulozi šašavog, genijalnog i neponovljivog doktora Housea. Fanovima niti nakon osam sezona ovaj lik nije dosadio zbog čega su negodovali i tugovali kad su čuli kako je 2012. zadnja godina u kojoj će gledati nove epizode najdražeg liječnika.

Sheldon Cooper – The Big Bang Theory

Omiljeni geek koji ne razlikuje sarkazam od ozbiljnog razgovora, doktor Sheldon Lee Cooper još uvijek nasmijava fanove diljem svijeta. Jim Parsons postao je vlasnik brojnih nagrada zahvaljujući spomenutoj ulozi, a Sheldon će svakako ući u povijest kao jedan od najboljih likova TV serija.