Pretraga

Jedan operator učenicima nudi besplatan internet za korištenje edukativnih sadržaja dok traje nastava na daljinu

A- A+

Od ponedjeljka se obustavlja redovita nastava i započinje provedba nastave na daljinu. Za učenike viših razreda osnovnih i učenike srednjih škola ona će se odvijati putem interneta, a Tele2 omogućava besplatan podatkovni promet za korištenje edukativnih sadržaja sve dok traje nastava na daljinu.

foto: pixabay

Dobre vijesti za sve učenike koji koriste Tele2 meržu – ovaj operator omogućit će im besplatan podatkovni promet za korištenje edukativnih sadržaja sve dok traje nastava na daljinu, priopćeno je to iz Ministarstva znanosti i obrazovanja i iz Tele2.

Izdvojeni članak
kvizovi.srednja.hr

Kako učiti kad su zatvorene škole i faksevi? Uputstva za učenike, studente i profesore

– U izvanrednim okolnostima zbog koronavirusa u Hrvatskoj, Tele2 svim učenicima koji koriste Tele2 mrežu, bez obzira radi li se o korisnicima na bonove, pretplatnicima ili korisnicima pokućnog interneta, omogućava besplatan podatkovni promet za korištenje edukativnih sadržaja u sklopu CARNetove mreže za školu na daljinu. Do sada su te sadržaje besplatno koristili samo učenici u sklopu obrazovne reforme Škola za život, a sada besplatan pristup preko Tele2 mobilne mreže imaju svi učenici osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj s elektroničkim identitetom u CARNetovom sustavu AAI@EduHr. Podatkovni promet za korištenje nastavnih sadržaja je besplatan preko Tele2 mobilne mreže od 16. ožujka 2020. godine sve dok traje organizacija nastave na daljinu uslijed koronavirusa u Hrvatskoj. Tele2 je također, u sklopu priprema Ministarstva znanosti i obrazovanja za održavanje nastave na daljinu, u redovitom kontaktu s Ministarstvom radi dogovora oko osiguravanja određenog broja dodatnih SIM kartica i njihovog prioritetnog redoslijeda dodjeljivanja. Iako je količina raspoloživih SIM kartica u ovom trenutku ograničena, Tele2 će, kao i do sada, nastojati podržati nadležno Ministarstvo, u skladu s mogućnostima u ovoj izvanrednoj situaciji, stoji u priopćenju.

Iz Tele2 navode da od 2018. učenicima koji su odabrali Tele2 kao svog operatora, omogućavaju besplatne gigabajte mjesečnog podatkovnog prometa kao i besplatan pristup internetskim stranicama s obrazovnim sadržajem izdavačkih kuća koje sudjeluju u Školi za život i koje su predmetni sadržaj stavile na za to predviđene stranice u sklopu Škole za život.

– Zdravstvena sigurnost najmlađih članova zajednice i njihovih obitelji, bez razmišljanja nas je motivirala na korak više i proširenje naše dosadašnje podrške nadležnom Ministarstvu, u želji da učenicima omogućimo nastavak obrazovanja, poručuju iz Tele2. Također, u Tele2 smatraju da su telekomunikacije jedan od strateških sektora te će i u ovim izvanrednim okolnostima biti fokusirani na kontinuitet usluge svim korisnicima, priopćeno je iz kompanije.


Od ponedjeljka učenici i studenti iz cijele Hrvatske ostaju doma, a nastava će se izvoditi online. U ovoj situaciji naš sustav za učenje može vam itekako pomoći da naučite i usvojite novo gradivo, a u to možete uključiti i cijeli svoj razred! Kako, pročitajte na poveznici i pogledajte u videu.

Primjer online nastave

Gostovanje glavnog urednika srednja.hr Marka Matijevića na N1 televiziji povodom trenutne situacije u školstvu