Pretraga

Kako učiti kad su zatvorene škole i faksevi? Uputstva za učenike, studente i profesore

A- A+

Zbog trenutnih okolnosti nastalih zbog pandemije koronavirusa sve je više obavijesti o otkazivanju javnih događaja i okupljanja. Od ponedjeljka učenici i studenti iz cijele Hrvatske ostaju doma, a nastava će se izvoditi online. U ovoj situaciji naš sustav za učenje može vam itekako pomoći da naučite i usvojite novo gradivo, a u to možete uključiti i cijeli svoj razred!

kvizovi.srednja.hr

kvizovi.srednja.hr

Danas je objavljeno kako se od ponedjeljka obustavlja sva nastava u Hrvatskoj i seli se u online prostor! To je potpuno novi način nastave kod nas, a kako bi vaše obrazovanje prošlo što ‘bezbolnije’ ulogirajte se u naš sustav kvizovi.srednja.hr i iskoristite ga za učenje i usvajanje novog gradiva!

Naša platforma za interaktivno učenje zbog niza svojih mogućnosti korisnicima olakšava učenje novog gradiva ili ponavljanje već dobro utvrđenog gradiva, ali i dijeljenje vlastitog znanja s drugim korisnicima. Sustav je napravljen po principu kvizova, s pitanjem i četiri ponuđenih odgovora. Pitanja su podijeljena prema temama koje sadržavaju podteme. Na primjer, u temi Književnost pronaći ćete podteme kao što su Avangardni pravci, Lirika ili Europski pisci.

Napravite svoj korisnički račun!

Da biste koristili ovaj sustav, morate napraviti svoj korisnički račun, a to možete učiniti putem svojeg maila ili koristeći vaše postojeće Facebook ili Google profile. Prilikom stvaranja računa od svih korisnika tražimo podatke o obrazovanju – osnovnoj i srednjoj školi te fakultetu. To radimo kako bismo mogli rangirati korisnike prema njihovom znanju, a s obzirom na obrazovne institucije koje su prošli.

Jednom kada napravite svoj korisnički račun, možete na svojem profilu vidjeti statistiku vaših odgovora, pitanja na koja ste dali odgovor te pitanja koja ste postavili. Profil možete staviti i na privatno, a onda će drugi korisnici moći vidjeti samo pitanja koja ste vi postavili. Također, možete pratiti druge korisnike i vidjeti tko prati vas, ali i odgovarati na pitanja samo određenog korisnika.

Kako je već navedeno, osim što možete odgovarati na pitanja koja već postoje, možete dodavati i svoja pitanja te kreirati teme i podteme prema vašim interesima. Za svaku podtemu koje dodajete, možete odrediti želite li da bude javna ili privatna, odnosno hoće li na pitanja u toj podtemi moći odgovarati svi u sustavi ili samo oni kojima vi pošaljete link.

Zajedničko učenje

Ovaj sustav možete iskoristiti za ponavljanje i učenje novog gradiva, zajedno s vašim cijelim razredom ili studentskom grupom. To možete učiniti tako da kreirate privatnu podtemu unutar teme po želji i u nju postavljate pitanja o gradivu koje trenutno učite ili trebate ponoviti. Na ovaj način sve one ‘dosadne’ metode učenja možete zamijeniti ovom prilično zabavnom, a na vama ostaje da se dogovorite tko će i kojim redoslijedom postavljati pitanja.

Kako se ulogirati, odgovarati na pitanja i postaviti pitanje, provjerite u ovom dokumentu. Ako vam se ne prikazuje odmah, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [0.98 MB]