Pretraga

Kids from the sky: Teo i Vedran završili faks, pa electro popom počeli osvajati Zagreb

A- A+

Iza križevačkog alternativnog electro pop benda Kids from the sky najuspješnija je godina rada. Dva mladića koja su nedavno diplomirala, odlučila su se nakon završetka faksa posvetiti glazbi i zasad im se odluka itekako isplaćuje. Naime, koncertima polako osvajaju zagrebačku publiku, snimaju spotove, nedavno su izbacili album, a za svoj su trud nagrađeni i gostovanjem na televiziji. Stoga smo s dečkima iz grupe odlučili popričati, saznavši što ih čini jedinstvenima na sceni.

Koncert u zagrebačkom Vinylu. Maska je sastavni dio showa (Foto: Kids from the sky)

Kids from the Sky su Teo Golub i Vedran Vlahović, Križevčani s diplomom i smislom za glazbu. Projekt Kids from the sky, iza kojeg stoje, pokrenuo je Teo još 2017. godine, nakon nekoliko izbačenih solo pjesama. Iako je studirao komunikacijski menadžment, njegova je najveća ljubav – dobar zvuk.

Teo radi sve, od pisanja do produkcije

– Glazba je definitivno moj glavni cilj u životu, na kojem najviše radim. Sve ostalo, manje je bitno. Ja sam pjevač u bendu, sviram razne instrumente (piano, gitaru, ukulele) i pišem sve naše pjesme. Također, sve ih produciram i aranžiram, započinje razgovor s nama Teo, diplomant zagrebačkog fakulteta Edward Bernays.

Vedran, čije su uloge dosta drugačije, navodi kako su mu upravo iskustva s faksa od znatne pomoći u svijetu glazbe.

– Završio sam novinarstvo na Sveučilištu Sjever u Koprivnici, a znanja koja sam tamo dobio mi uvelike pomažu u glazbenoj industriji, ponajviše zbog načina komuniciranja i razumijevanja medija. Trenutno sam zaokupljen glazbom te joj, uz Tea, u potpunosti posvećen. Što se tiče benda, u njemu sam kao DJ, odnosno neka vrsta tehničke podrške pjevaču, ali također puno vremena ulažem u booking i marketing, kaže.

Nastupi po zagrebačkim klubovima i šire

Počeli smo, zatim, pričati o ciljevima. Zašto su ušli u alternativnu glazbu?

– Želimo da se ljudi poistovjete s onime o čemu pjevamo i da naše pjesme prvenstveno emocionalno dopru do naših slušatelja. Od samog početka, cilj je bio stvoriti zajednicu fanova s kojima nam je želja rasti i glazbeno i kao osobe, ističu.

Teo Golub (Foto: Kids from the sky)

Očito su na pravom putu, jer sve više gostuju po omiljenim okupljalištima zagrebačkih studenata. Vedran na nastupima obično nosi masku, jer je, kako se jednom našalio, on Golubova „gora polovica“. Maska, koju Vlahović nosi na nastupima, simbolizira sve nesigurnosti, strahove i loše emocije o kojima Teo pjeva.

– Nedavno smo bili u Vinylu, a zadnji smo nastup imali u KSET-u. Ne znamo koja nam je sljedeća stanica, ali definitivno težimo tome da što više nastupamo. Posebice u Zagrebu, za koji smatramo da ima odlične temelje alternativne glazbe kojoj mi pripadamo.

Novi album kao prekretnica

Možda je upravo nedavno objavljeni EP pod nazivom „Flashlight“ zaslužan za gaže i širenje dobrog glasa o bendu. Izašao je prvog dana prosinca, sastoji se od šest pjesama, a vani je i spot za „Pulling Back“, jednu od njih.

– Smatramo da su spotovi velik dio našeg izričaja i stavljamo izniman naglasak na njih jer, da bi naša priča bila potpuna, potrebno ju je i vizualno predstaviti. Trenutno surađujemo s Dinkom Šimcem, koji u cijelosti razumije naše vizije i želje te kojemu za sada jedinom vjerujemo. Želimo biti prisutni u svakom segmentu našeg stvaralaštva tako da viziju, atmosferu i lokaciju spota osmišljavamo sami, te ju kasnije samo usavršimo sa snimateljem. Još jedna od tradicija je da znamo odabrati najteže vremenske uvjete za snimanje, pa nam uglavnom snimanje spota nije pretjerano ugodno, pričaju kroz smijeh.

Vedran je na Facebooku napisao kako je snimanje spota u Podgariću pred spomenikom revolucije naroda Moslavine na kiši trajalo pet sati. Glavni akter videa je Teo, dok se Vlahović pojavljuje u pozadini.

Sa snimanja spota (Foto: Kids from the Sky)

– Kroz cijeli album proteže se priča o borbi sa svojim mislima i putu do uspjeha. „Flashlight“ se bez problema može poslušati na našem YouTube kanalu, kažu Kidsi.

I glazbenici i televizijski gosti

Sredinom prosinca, odradili su prvo gostovanje na TV-u. Ugostile su ih voditeljice emisije „Zagrebe, dobro jutro“ Z1 televizije, gdje su pričali o albumu te nastupima.

– Bili smo vrlo sretni zbog poziva i jako nam se svidjelo biti na televiziji, tako da se nadamo da će toga biti sve više, dodaju.

Izdvojeni članak

Muzikalni Hrvoje na ukuleleu obradio hitove Miše Kovača, Zaprešić Boysa i Josipe Lisac

Naposljetku smo ih upitali po čemu su Kids from the sky jedinstvena grupa, odnosno što ih čini posebnima u odnosu na ostale mlade bendove.

– Ono što nas definitivno odvaja od ostalih je naš stil glazbe koji do dan danas nije potpuno definiran. Stvaramo glazbu kakvu prvenstveno volimo i sami slušati (što smatramo da je najbitnije; da smo mi sami zadovoljni s onime što kreiramo), te iz samog tog proizlazi zanimljiva kombinacija stilova i žanrova koji kreiraju taj ‘drugačiji’ Kids from the sky sound, zaključili su.