Pretraga

Kratka horor priča: Sunčan dan, ali nitko ne može na kavu

A- A+

Malo koja stvar je nama toliko draga, koliko naručiti kavu u omiljenom kafiću, sjesti na terasu i upijati sunčeve zrake. Volimo to raditi ljeti, kada doduše ciljamo na hlad, ali pogotovo u hladnije dane. Upravo tada nam nije problem sjediti i nekoliko sati na suncu.

Ilustracija, foto: Pexels; Thirdman

Iako u Hrvatskoj postoji nekoliko različitih klima, možemo se složiti da sve skupa ne postoje nikakvi ekstremi. Osim možda Rijeke, koja ima više kišnih dana od Londona, ali možemo to probati zanemariti. Ovisno o tome u kojem ste dijelu Hrvatske, imat ćete više ili manje lijepih i sunčanih dana. Ono što je sigurno jest da ćete te dane iskoristiti ispijajući kavu na terasama.

Posljednjih dana je dosta zahladilo, ali ni to nas ne zaustavlja u tome da dane provodimo vani. Glavni problem se dogodi kada se Sunce sakrije iza oblaka ili kada jednostavno počne padati noć. Iste sekunde temperatura osjetno padne i imate potrebu omotati se u deku ili zalijepiti za radijator. No, dok je lijepo i sunčano, zaista je šteta ne iskoristiti te trenutke.

Nažalost, često se dogodi situacija da iako je sve idealno za sjesti na kavu, i realno to je jedina ispravna stvar u tom trenutku, vi to ne možete. Jednostavno, koga god ste zvali da sjedne s vama na kavu – ima neke bitnije obaveze. Kakav je to uopće život, kada vam kava na sunčan dan nije prioritet? Želite li se uopće družiti s takvim ljudima? Ukratko, horor.

Izdvojeni članak

Kratka horor priča: Odlazak na terasu kafića

Budite se rano ujutro (dobro, možda i ne toliko rano) i primjećujete odmah da je danas divan dan. Jučer nije bilo tako lijepo, ali danas je vrijeme zaista kao da je ispalo ne iz filma, već iz nekog crtića – kao da ste nacrtali dan kakav želite imati. Nema nijednog oblačka na nebu, Sunce sija, ne puše… Da ne duljimo, idila. Idealno vrijeme za sjesti na terasu omiljenog kafića i uživati.

Jedini problem koji imate jest taj što za danas konkretno nemate dogovorenu nijednu kavu. Ne samo da nemate dogovoreno, već znate da vam je raspored takav da se neće spontano pružiti priliku za jednu – ako želite sjesti na kavu, morate nekoga zvati i dogovoriti se. Samo što ih morate zvati da se dogovorite za sada, a to najčešće i nije baš lako.

Ali vrijeme je toliko lijepo da ne odustajete – uzimate mobitel i krećete sa slanjem poruka. Prvo vam pada na pamet vaša bestie, ali se sjetite da ima prave obaveze i da si ne može dopustiti ispijanje kave. Čak i da želi sve zanemariti, raspored to ne dopušta. Jedina opcija je odustati od odlaska u školu/na faks, a to nećete ni predložiti jer znate kakva bi bila reakcija: ne.

Razmišljate koga biste još mogli zvati. Mozak vam u potpunosti blokira, tako da na kraju doslovno ulazite u aplikacije za dopisivanje i gledate koga biste još mogli zvati – tko vam je u blizini i za koga niste sigurni da već ima neku obavezu? Popis se sužava iz poruke u poruku i na kraju shvatite da doslovno nemate s kime sjesti na kavu.

Osjećate se apsolutno poraženo, kao da ste Pale sam na svijetu. Imate li vi uopće prijatelje? Je li zaista moguće da na ovakvo divno i sunčano jutro, vi nemate s kime sjesti na kavu? Hoćete li zaista morati propustiti ovo predivno vrijeme, samo zato što drugi ljudi imaju ‘obaveze’? Na kraju, shvaćate da postoji samo jedna opcija. I ne želite to napraviti, ali morate.

Odlučite sami sjesti na kavu. Kako je to pak izgledalo… Pratite sljedeći nastavak kratke horor priče!