Pretraga

Kreatori ChatGPT-a otišli korak dalje: Predstavili su novi, nadrealan alat

A- A+

Tvrtka koja stoji iza ChatGPT-a, OpenAI, predstavila je Soru. Radi se o novom modelu za generiranje videa pomoću AI-ja, koji na osnovu tekstualnih uputa radi praktički sve što možete zamisliti. Ovaj alat trenutno je dostupan za korištenje samo određenim korisnicima, ali je u svakom slučaju poprilično impresivan.

Scena iz videa kojeg je generirala Sora. Foto: OpenAI

Kreatori ChatGPT-a, OpenAI, predstavili su potpuno novi model generiranja videa pomoću AI-ja zvan Sora. Prema riječima tvrtke, Sora može stvoriti realistične i maštovite scene iz tekstualnih uputa te napraviti video dug do jedne minute.

Navode, također, da Sora može stvoriti složene scene s više likova, specifičnim vrstama pokreta i točnim detaljima subjekta i pozadine. Osim toga, može razumjeti i kako objekti postoje u fizičkom svijetu, kao i precizno interpretirati rekvizite i generirati uvjerljive likove koji izražavaju živopisne emocije.

Model može generirati i videozapise na temelju fotografije, kao i popuniti okvire koji nedostaju na postojećem videu ili ga dodatno proširiti. Rezultati su, blago rečeno, impresivni, a možete ih pogledati na ovoj poveznici.

Inače, Sora je trenutno dostupna za korištenje samo određenim korisnicima koji će je testirati i pronalaziti greške. OpenAI nudi pristup i nekim grafičkim dizajnerima, filmašima i vizualnim umjetnicima. Trenutno nije poznato kada će Sora ući u opću upotrebu.