Pretraga

Križevački ESPR-ovci koji se bore protiv narodnjaka slave prvi rođendan

A- A+

ESPR ili Eat, Sleep, Party, Repeat je neprofitna učenička inicijativa osnovana u listopadu prošle godine u Križevcima, i danas će proslaviti svoj prvi rođendan. Nositelj projekta je Udruga studenata Koprivničko-križevačke županije, koja organizira sportske turnire i glazbenu alternativu za mlade, kroz brojne partyje.

ESPR

Izdvojeni članak

Proslavite početak školske godine uz srednjoškolsku ESPR inicijtivu

Inicijativa Eat, Sleep, Party, Repeat ili ESPR, neprofitna je učenička inicijativa osnovana 10.10.2014. godine u Križevcima i danas slavi svoj prvi rođendan. Glavne aktivnosti su sportski turniri i borba protiv narodnjaka kroz glazbenu alternativu i partyje. 

Križevčani žele više od turbo-folka

Ideja za pokretanje inicijative nastala je na jednoj kavi, kaže Irma Vargić, jedna od članica organizacije. Među glavnim motivima za pokretanje projekta bili su turbo-folk klubovi, koji su bili jedina opcija za noćni život i izlaske, a nedostajalo je i aktivnosti za mlade. Inicijativa je u početku djelovala sama, odnosno događaje su organizirali srednjoškolci, a sada je nositelj Inicijative Udruga studenata Koprivničko-križevačke županije.

– Glavne aktivnosti su nam sportski turniri, turniri u belotu i Fifi 2015. i neformalno druženje, party, u Klubu kulture. Na partyju imamo DJ-a koji pušta house, dubstep, techno i slično, budući da je jedna od misija Inicijative promocija mladih umjetnika. Mladima nudimo glazbenu alternativu za večernji izlazak, objašnjava Irma. 

Ideja ESPR-ovaca je da srednjoškolci sami organiziraju događaje, a Udruga studenata nadzire rad. Inicijativa ESPR je projekt unutar projekta, koji želi mladima pružiti priliku da u hodu nauče organizacijske vještine dok sami osmišljavaju aktivnosti za svoje
vršnjake. Glavni ciljevi projekta su edukacija, promocija zdravog života, pružanje glazbene alternative mladima te poticanje međuškolskih prijateljskih odnosa. 

Nedavno je održano treće izdanje ‘Eat, Sleep, Party, Repeat’ u Klubu kulture u Križevcima, organizirano da se proslavi početak nove školske godine. Sav prikupljen novac od kotizacija, tombola i upada darovan je u dobrotvorne svrhe. Osim predavanja o Udruzi studenata Koprivničko-križevačke županije, održali su se i turniri u nogometu, košarci, pikadu, stolnom tenisu, stolnom nogometu, beli, PES-u i od ove godine u odbojci. Događaj koji se najviše očekivao bio je party u Klubu kulture, gdje su se mladi zabavljali bez turbo-folka, a za glazbu se pobrinuo DJ Judge.

– Treća akcija je dobro prošla, očekivali smo veći odaziv budući da smo u organizaciju ovoga puta uložili više nego što ulažemo inače. Najveći odaziv je ipak bio na partyju, čak su nam došli srednjoškolci iz drugih gradova, komentira Irma. Najveće zadovoljstvo ESPR-ovcima pruža, kaže Irma, kada privedu neko dešavanje kraju i usreće nekoga od sugrađana prikupljenim donacijama. Križevačku inicijativu možete pratiti na Facebook stranici.