Pretraga

Legendarna videoigra vašeg djetinjstva uskoro će dobiti remake: Evo kako izgleda

A- A+

Bilo je kasno ljeto 2002. godine. Maleni studio 2K iz Češke upravo je izdao videoigru za koju nisu mogli ni sanjati da će postići takav uspjeh. Sada, 18 godina nakon, radi se o jednoj od najlegendarnijih videoigara po kojima mnogi pamte svoje djetinjstvo. Nakon što je izdao još dva nastavka serijala – Mafia II i Mafia III – onaj maleni studio iz Češke odlućio je napraviti ‘remake’ originalne videoigre.

Originalna videoigra je smještena u 1930-ima, a prati mladog taksista Tommyja Angela u fiktivom gradu Lost Heaven. Tommy slučajno postaje umiješan u obračun mafijaša, a zatim se i sam pridružuje obitelji Salieri. Postaje njihov vozač, plaćeni ubojica, pljačkaš – ukratko – obavlja sav prljav posao. Da ne duljimo previše, priča iza videoigre snažna je, realna i iznimno kompleksna. Upravo je zbog toga igra toliko dobila na popularnosti.

No, 18 godina kasnije, igra i nije baš najbolje ostarila. Grafika je loša, a kontrole su nespretne i neintuitivne. Iz tog razloga 2K studio odlučio je napraviti remake i nazvao ga Mafia Definitive Edition. Igra bi trebala pratiti istu priču, vjerojatno s nekim odstupanjima kako bi i dalje bila zanimljiva onima koji su je već odigrali (a takvih je mnogo), a najveći je naglasak na grafici i unaprijeđenim kontrolama.

U nastavku donosimo nekoliko videa sa screenshotovima videoigre i kratki trailer.