Pretraga

Osmogodišnjak iz Slavonskog Broda zbog igrice mami s računa ‘skinuo’ više od 2.000 kuna

A- A+

Majka iz Slavonskog Broda podijelila je svoju priču o neugodnom iskustvu s mobilnim igricama, odnosno o tome kako joj je njezin osmogodišnji sin s računa ‘skinuo’ 2.000 kuna dok je igrao igricu. Ovime je, kaže, htjela upozoriti roditelje koji na svojim mobitelima imaju mobilno bankarstvo da ih ne daju djecu bez nadzora.

Foto: Unsplash

Mnogi roditelji u današnje vrijeme svojoj djeci dozvoljavaju da na mobitelima igraju razne igrice ili da gledaju crtiće. 30-godišnja majka iz Slavonskog Broda napravila je istu stvar – svojem osmogodišnjem sinu dala je svoj mobitel kako bi mogao igrati igrice, piše SBplus portal.

– Muž i ja oboje imamo smartphone mobitele, dok sin još nema mobitel. Ja sam na mobitelu imala internet bankarstvo, dok ga muž nema, pošto ja plaćam račune i obavljam kupovinu. Sin nas mora pitati ako želi igrati svoje igrice koje mu mi strogo kontroliramo, ne damo mu mobitel dok ne napravi zadaću i tek onda može na mobitel sat-dva, objašnjava majka za SBplus.

Izdvojeni članak

Student zagrebačkog PMF-a skinuo film na fakultetskom računalu pa ulovljen i kažnjen zbog toga

Nakon nekog vremena primijetila je da joj nedostaju novci na računu.

– S vremena na vrijeme, sin bi uzimao moj mobitel i nakon nekog vremena primijetila sam da mi stalno fali sto do dvjesto kuna s kartice pa sam mislila da je muž možda koristio moju karticu. Kada sam išla provjeriti sve isplate imala sam što vidjeti, više od 2.000 kuna potrošeno na igru tijekom mjesec dana. Sin je preko moje kartice kupovao nekakvu odjeću za svog lika u video igri, kao i za lika svojih prijatelja. Plaćao je plave rubine kako bi mogao kupovati oružje. Ne trebam vam ni reći da od tada nije vidio mobitel par mjeseci i dobro ću razmisliti kada će dobiti svoj vlastiti, poručila je majka za SBplus.