Pretraga

Loše spavate? Donosimo četiri jednostavna savjeta za kvalitetniji san

A- A+

Uz današnji brzi tempo i iscrpljujuću rutinu, pronalaženje vremena za opuštanje i miran san postaje sve izazovnije. Između zahtjevnih školskih obveza, priprema za ispite, izvannastavne aktivnosti te održavanja društvenog života, mnogi se često osjećaju preopterećeno i pod stresom. No, unatoč ovim izazovima, postoji nekoliko jednostavnih i učinkovitih rituala koje je moguće uključiti u svakodnevnu rutinu kako bismo osigurali duboki i obnavljajući san.

osoba spava i nosi Samsung Galaxy Fit3 pametni sat

Ova četiri opuštajuća rituala mogu pomoći s kvalitetnijim snom | Foto: Samsung

Puno obveza i brz tempo života ne djeluju baš povoljno na naš san. Uz to, kad smo umorni od obveza i pod stresom, pati naš uspjeh u školi i na faksu. Iako je osigurati kvalitetan san nekad teško, jako je važno da to ne zanemarimo.

U tom nastojanju mogu pomoći inovativni uređaji poput Galaxy Fit3 pametnog sata s naprednim alatima za praćenje sna, a u nastavku donosimo četiri jednostavna, ali učinkovita rituala koje možete uvesti u svakodnevnicu kako biste osigurali miran i dubok san uz koji ćete se osjećati obnovljeno i svježe baš svakog jutra.

Topla mirisna kupka

Jedna od najučinkovitijih tehnika opuštanja prije spavanja je topla kupka ili tuš i to 90 minuta prije odlaska na počinak. Prije nego što započnete ovaj ritual, važno je stvoriti atmosferu koja će potaknuti opuštanje i mir.

Prigušite svjetla u kupaonici ili koristite blagu, toplu svjetlost svijeća kako biste stvorili ugodnu atmosferu. Lagana glazba ili zvukovi prirode mogu dodatno doprinijeti vašem osjećaju opuštenosti, a topla voda će potaknuti cirkulaciju i smanjiti napetost nakupljenu tijekom dana.

Kako biste se dodatno oslobodili svakodnevnih briga i pripremili um za san, dodajte nekoliko kapi omiljenih eteričnih ulja poznatih po svojim umirujućim svojstvima kao što su lavanda, jasmin ili sandalovina. Dopustite si da se prepustite ovoj dragocjenoj praksi i uživajte u kvalitetnom snu koji će obnoviti i tijelo i dušu.

Meditacija i vježbe disanja

Meditacija je još jedan moćan alat za opuštanje uma i tijela, posebno prije spavanja. Sjednite ili lezite udobno u tišini prostora za spavanje te zatvorite oči i usredotočite se na dah. Udahnite polako i duboko kroz nos, osjećajući kako se zrak puni vašim plućima, a zatim izdahnite kroz usta, oslobađajući sve napetosti.

Dopustite svijetu da nestane iz vašeg uma, fokusirajući se samo na ritam svog disanja dok Galaxy Fit3 pametni sat prati vašu izvedbu i zdravstveni napredak u Samsung Health aplikaciji. Akumulirane zdravstvene podatke uvijek možete pregledati i na većem zaslonu pametnih telefona kompatibilnih s Galaxy ekosustavom kao što su Galaxy A55 5G i Galaxy A35 5G.

Nastavite vježbe disanja nekoliko minuta, duboko uronjeni u osjećaj prisutnosti i opuštanja.

žena meditira

Meditacija prije spavanja korisna je za kvalitetniji san | Foto: Shutterstock

Čitanje ili slušanje umirujuće glazbe

Prije nego što završite dan, odaberite lagani roman ili knjigu koja nije previše zahtjevna ili stimulirajuća. Idealno je odabrati priču koja će vas povesti u svijet mašte i odvojiti vas od svakodnevnih briga.

S 6,6 inčnim zaslonom, Galaxy A55 5G i Galaxy A35 5G, uz Vision Booster značajku, ljubiteljima čitanja s ekrana donose kristalno čiste i svijetle prikaze digitalnih knjiga čak i u slabijem osvjetljenju. U slučaju glazbe, potražite umirujuće melodije, možda nešto poput klasične glazbe ili zvukova prirode koje uz Galaxy Fit3 pametni sat možete puštati izravno sa zapešća.

Odvojite nekoliko minuta svake večeri prije spavanja za ovaj ritual. Neka to bude vaše vrijeme za opuštanje i pripremu za san.

Samsung Galaxy A55 5G u različitim bojama

Samsung Galaxy A55 5G | Foto: Samsung

Optimalna temperatura prostorije

Tijekom spavanja, tjelesna temperatura obično opada kako bi se potaknuli procesi obnavljanja i regeneracije tijela. Ako je temperatura prostorije previsoka ili preniska, može doći do ometanja ovog prirodnog procesa, što može rezultirati površnim ili prekinutim snom.

Zato je važno postaviti optimalnu temperaturu prostorije; klima uređaji su značajno napredovali tijekom godina, a upravo se Samsung WindFree™ linija ističe se kao predvodnik u tom segmentu. Za održavanje konstantno ugodne atmosfere u domu zaslužna je inovativna opcija ‘mirnog zraka‘ u WindFree™ načinu rada koja učinkovito održava temperaturu prostora.

Isto tako, kako bi se riješio uobičajeni problem bučnih klima uređaja, ova linija sadrži tihi način rada što osigurava maksimalno opuštanje u svakom trenutku. Tanak i lagan Galaxy Fit3 udobno će ležati na ruci tijekom cijele noći te tiho nadzirati obrasce spavanja. Ujutro otkrijte pojedinosti o fazama sna, hrkanju i kisiku u krvi, a na temelju individualnih navika, dobit ćete personalizirani Sleep Coaching uz koji ćete zdravije promjene moći uvesti u život jednostavnije nego ikad.

Isprobajte ove jednostavne rituale prije spavanja i priuštite si miran san i osvježavajući početak svakog novog dana. U razdoblju od 14. do 28. ožujka ili do isteka zaliha, kupite u pretprodaji Galaxy A55 5G ili Galaxy A35 5G, registrirajte se i na poklon dobivate Galaxy Buds FE. Sve informacije o uvjetima dostupne su na poveznici.