Pretraga

Za malo para narednih dana možete ugrabiti rad nekog budućeg Picassa

A- A+

Mladih i perspektivni umjetnika u Hrvatskoj svakako ima, ali rijetke su prilike u kojima se oni mogu iskazati. Upravo iz tog razloga Hrvatsko društvo likovnih umjetnika, Hrvatska poštanska banka i Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu organiziraju prodajnu izložbu studentskih umjetnina ‘Plati i nosi’.

Izložba ‘Plati i nosi’

Izložba studentskih umjetnina ‘Plati i nosi’ održava se u ponedjeljak 17. prosinca 2019. u Galeriji Bačva u Domu HDLU, paralelno uz već tradicionalni sajam nekonvencionalnih umjetničkih predmeta Artomat. Na realizaciju ovog projekta HPB je potaknuo uspjeh tradicionalne izložbe Cash & Carry koja ove godine obilježava svoje petnaesto izdanje na poznatom Jabukovcu na Nastavničkom odsjeku ALU.

Izdvojeni članak

Studenti šest fakulteta na zanimljiv način pokazali u što su Hrvati vjerovali prije nego su postali kršćani

– U želji za stvaranjem novih prilika za mlade perspektivne umjetnike, omogućavanjem nezamjenjivog iskustva prezentiranja i prodaje vlastitih radova široj publici te motiviranjem studenata za razvoj svog stvaralaštva i naposljetku financijskom potporom studentima, osmišljena je prodajna izložba studentskih umjetnina na kojem će sudjelovati četrdesetak studenata s likovnih akademija iz Zagreba, Osijeka, Rijeke i Širokog Brijega, poručuju organizatori izložbe.

Događaj traje sedam dana, do 23. prosinca, a tijekom njega će posjetitelji na licu mjesta po prihvatljivim cijenama moći kupiti studentske radove i biti sigurni da će kući odnijeti vrijednu umjetninu čija će vrijednost u narednim godinama sigurno porasti.

– Pružimo zajedno priliku mladim umjetnicima, motivirajmo ih za daljnji razvoj karijere i oživimo tržište umjetnina, zaključuju organizatori izložbe, o kojoj najnovije informacije možete pratiti ovdje.