Pretraga

Milorad Dodik pao je razred: ‘Nameće se pitanje kako je s trogodišnjom školom mogao na fakultet’

A- A+

Milorad Dodik, član predsjedništva BiH i čelnik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), pao je razred u srednjoj školi. Razlog tome je, kako navodi njegova kćer Gorica, činjenica da je Dodik imao jako puno posla na imanju i nije mogao redovno pohađati nastavu.

Milorad Dodik. Screenshot: YouTube

Član predsjedništva BiH i čelnik SNSD-a, Milorad Dodik, pao je prvi razred srednje škola. Kako navodi kandidatkinja za predsjednicu Republike Srpske, Jelena Trivić, razlog pada bio je predmet Srpskohrvatski jezik.

– Moguće da je imao problem s riječima i pravopisom koji danas čini srpski jezik. Ovdje se nameće i pitanje kako je Dodik sa završenom trogodišnjom srednjom školom uopće mogao upisati fakultet, rekla je Trivić.

Dodik je, inače, završio Osnovnu školu u Laktašima 1974. godine te je onda pohađao Poljoprivrednu školu u Banja Luci, smjer prerađivač mesa. Nakon završene srednje, upisao je Fakultet političkih nauka u Beogradu, na kojem je diplomirao 1983. godine.

Izdvojeni članak

Pitali smo Ministarstvo s koliko se zaključenih jedinica ove godine pada razred

Kako prenosi Klix, Trivić je istaknula kako očekuje da se ‘ponavljač’ Dodik oglasi o svemu i javnosti pruži odgovor je l’ uistinu ponavljao razred, no to je učinila njegova kćer Gorica Dodik.

– Milorad Dodik odrastao je na selu, radio i učio istovremeno, a kako je te godine bilo jako puno posla na imanju, nije uspio redovno ići u školu i ponavljao je razred, objasnila je Dodikova kćer na Twitteru.