Pretraga

Ministar se javio uživo s ružičastim usnama, rugali mu se da je zaboravio ugasiti filter: ‘Meni to ne treba’

A- A+

Ministar obrazovanja Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović dobio je veliku pozornost u javnosti jer se u program uživo uključio s filterom na licu. Uključio se uživo u program N1 televizije i izazvao reakcije na društvenim mrežama zbog ružičastih usana, što je gledatelje navelo na zaključak da mu je bio uključen filter.

ahmed omerović n1

Foto: screenshot YouTube

Ministar obrazovanja Tuzlanskog kantona u BiH, Ahmed Omerović, je dobio veliku pažnju javnosti nakon svog javljanja uživo u programu N1 televizije. Govorio je o bodovanju nastavnika na natječajima za posao u Tuzlanskom kantonu, ali gledateljima je zanimljiviji bio njegov izgled. Prilikom javljanja uživo usne su mu bile obojene u ružičasto.

Ružičaste usne

Omerović tijekom javljanja uživo nije primijetio ništa neobično, ali gledatelji jesu i njegov se nesvakidašnji izgled brzo proširio društvenim mrežama. Gledatelji su zaključili kako je ministar koristio filter koji poveća usne i boji ih u ružičasto.

– Lik je ministar nauke i obrazovanja Tuzlanskog katona, naravno SDA kadar, napisao je jedan korisnik Twittera, referirajući se na Stranku demokratske akcije, konzervativnu stranku čiji je trenutni predsjednik Bakir Izetbegović.

– Možda je pokušavao vidjeti kako izgleda pa nije znao isključiti filter, pretpostavio je drugi korisnik Twittera, a neki su zaključili da je njegovo javljanje bilo iznimno neprofesionalno, s obzirom na to da se uključio uživo kako bi pričao o veoma važnoj i ozbiljnoj temi.

Izdvojeni članak

HDZ-ov prebjeg i kandidat za župana zaboravio koliko je studirao: ‘3 godine. Da, tako je, 5 godina’

Oglasio se i ministar

U međuvremenu se oglasio i sam ministar koji je rekao da mu filteri nisu potrebni i da nema problem sa svojim izgledom. Sve je nazvao jeftinim pokušajem diskreditiranja njegove ličnosti.

– U kontekstu današnje medijske hajke, konstruirane nakon mog javljanja uživo u program TV N1, želim kazati da je ovo jeftin pokušaj da se moja ličnost diskreditira, a svi rezultati mog rada u proteklom periodu omalovaže. Ovo neće uspjeti. Ja ću dalje nastaviti raditi u interesu države Bosne i Hercegovine, naših građana i za dobro obrazovnog sistema, a rezultati pokazuju da smo za nekoliko mjeseci uradili više nego drugi za četverogodišnji mandat. Meni ne trebaju filteri, i nemam problem Bogu hvala sa svojim izgledom, poručio je Omerović na Facebooku.