Pretraga

Mladi glazbenici uskoro kreću na turneju po Hrvatskoj: Ulaz na koncerte je besplatan

A- A+

Superval kreće na turneju po Hrvatskoj, s ciljem kako bi široj publici predstavio i otkrio mlade bendove čiji su članovi školarci. Turneja počinje 10. ožujka u Šibeniku, a ulaz na sve koncerte je u potpunosti besplatan.

Dobra vijest stiže za one koji vole slušati mlade bendove. U nastojanju da otkrije i predstavi široj populaciji umjetnički potencijal koji se krije u školskim klupama ove zemlje, Superval kreće na turneju po Hrvatskoj.

Nastupe su potvrdila već dva autorska benda, koja su već imali priliku nastupati na Supervali pred publikom od 500 i više ljudi. U svakom od gradova, nastupit će i neko novo lokalno školsko glazbeno ime.

– Time ćemo mladim glazbenicima poput Gradskih Bitangi i Smrdljivih Martina omogućiti da po prvi put osjete kako izgledaju zajedničke turneje kroz više hrvatskih gradova te da istovremeno svoja iskustva sa Supervala prenesu nekim novim budućim akterima ovog festivala i domaće glazbene scene, stoji u objavi na Facebooku.

Izdvojeni članak

Underground glazba u Zagrebu: ‘Najviše ju slušaju ateisti, a više od pola ih ima završen fakultet’

Superval turneja započinje u Šibeniku 10. ožujka, gdje će u Azimutu zasvirati Meraki Zorya, Smrdljivi Martini, Gradske Bitange i Freston. Već sljedeći dan, turneja se seli u Rijeku u The Beertiju, gdje će nastupati Raspad Sistema, Gradske Bitange i Smrdljive Martine.

Koje će još gradove posjetiti Superval, trenutno nije poznato. Ulaz na sve koncerte je besplatan.