Pretraga

Modna revija redizajniranih komada odjeće

A- A+

Vintage Faith

U zagrebačkom klubu Vip, sinoć je održana revija modnog branda Vintage Faith. Mlade dizajnerice Željka Molnar i Tina Lončar odlučile su stare komade odjeće pretvoriti u nove in odjevne predmete. Uz reviju nastupili su DJ Marmat i bend Nellcote, a postavljen je i izložbeni pano branda Toxicat.

Sinoć je u zagrebačkom klubu Vip u sklopu serije večeri Art Clubbing održana revija s eksponatima za sada mladog branda redizajnirane odjeće Vintage Faith. Ovaj brand pokrenule su dvije zaljubljenice u modu Željka Molnar i Tina Lončar. Njihova ideja je dotrajalim starim komadima odjeće uz nekoliko tehnika poput izbijeljivanja, bojanja, te oslikavanja tkanine, dati novi sjaj.

Uz reviju njihovih izložaka u programu su se našli i DJ Marmat, bend Nellcote, a postavljen je i izložbeni pano s različitim nakitom od glinamola branda Toxicat, koji je također pokrenula Željka Molnar.

– Što se revije tiče poprilično sam zadovoljna. Vjerojatno sam imala
veću tremu nego sami modeli. Ovim putem još jednom bi se htjela
zahvaliti modelima jer su ipak one jučer odradile glavni dio posla.
Ljudi su došli unatoč mećavi, dali su nam podršku pljeskom i vikom, tako
da nezadovoljna jednostavno ne mogu biti, prenijela je svoje impresije
dizajnerica Molnar.


Često revije imaju i neke poruke, a tako je bilo i sa sinoćnjom. Manekenke su osim odjeće, na glavi nosile kartonske kutije. Zadnja koja je izlazila skinula je kutiju, te okrenula leđa publici. Na redizajniranoj traper jakni, bila je prišivena poruka „think outside the box“, kojom su dizajnerice htjele poslati poruku koja promiče otvorenost uma, slobodu umjetničkog izražavanja, te odsutnost konvencija.

Reviju su posjetili i neka renomirania modna imena poput dizajnera Ivice Skoke.