Pretraga

Ovo mu baš i nije trebalo: Trump se pokušao narugati Greti, a ona ga ponovno ‘istrolala’

A- A+

Protekle srijede ekološku aktivistkinju, tinejdžericu Gretu Thunberg, časopis Time proglasio je osobom godine. To se baš i nije svidjelo prvom čovjeku SAD-a, predsjedniku Donaldu Trumpu, koji se obrecnuo na Gretu, a ona mu (po drugi put) pošteno uzvratila.

Screenshot: YouTube

Gretu Thunberg ovih je dana časopis Time proglasio osobom godine. Jedan od konkurenata za tu titulu bio je i Donald Trump, predsjednik SAD-a, a činjenica da je osoba godine upravo Greta, Trumpu baš i nije najbolje ‘sjela’. Pa joj se ponovno, uz Timeovu vijest, odlučio narugati putem Twittera.

– Presmiješno. Greta mora poraditi na svom problemu kontrole bijesa, a onda otići u kino i s prijateljima pogledati neki stari i dobar film. Ohladi Greta, ohladi!, napisao je Trump na Twitteru.

Pa mu je Greta hladno i odvratila. U opis na svom profilu na Twitteru napisala da je ona ‘tinejdžerica koja radi na svom problemu kontrole bijesa’ te ‘da se trenutno hladi i gleda s prijateljem stari, dobar film.’

Screenshot: Twitter

Inače ovo nije prvi put da se Trump ovako obrecnuo na mladu Šveđanku. Posljednji put bilo je to u rujnu, nakon što je pred UN-om u svom govoru prozvala svjetske moćnike da su joj ‘ukrali snove i djetinjstvo’ ističući apsurd toga da ih ona, učenica koja bi sada trebala sjediti na nastavi, mora upozoravati kako je krajnje vrijeme za poduzimanje akcija za spas klime. Američki predsjednik Donald Trump uči summita izignorirao je njeno prisustvo u prostoriji, da bi se kasnije putem Twittera narugao njenom govoru.

– Djeluje kao vrlo sretna mlada djevojka koja se veseli svijetloj i divnoj budućnosti. To je tako lijepo za vidjeti, Trumpov je komentar uz video govora kojeg je Thunberg održala na otvaranju UN-ova summita o klimi.

 No, Greta mu ni tada nije ostala dužna. U opis svog profila postavila upravo njegov komentar na govor – ‘sretna mlada djevojka koja se veseli svijetloj i divnoj budućnosti’.