Pretraga

Greta Thunberg prvi put optužena za sudjelovanje na klimatskom prosvjedu: Morat će platiti kaznu

A- A+

Greta Thunberg kažnjena je jer nije poštovala policijske naredbe na klimatskom prosvjedu u Švedskoj. Morat će platiti novčanu kaznu jer nije napustila prosvjed kada joj je to policija naredila. Greta je rekla da je to istina, ali da je to napravila iz nužde.

greta thunberg

Greta Thunberg | foto: Instagram

Greta Thunberg prvi je put kažnjena zbog sudjelovanja na klimatskom prosvjedu, piše Guardian. Švedski sud okrivio ju je jer nije poslušala policijsku naredbu da napusti prosvjed u Malmöu. Greta je to priznala, ali i nadodala da je to napravila iz nužde.

– Moji postupci su opravdani. Mislim da smo u opasnosti koja prijeti životu ljudi, zdravlju i imovini. Brojni su u opasnosti i kratkoročno i dugoročno, rekla je Greta lokalnim medijima, prenosi Guardian.

Izdvojeni članak

Greta Thunberg danas je posljednji puta prosvjedovala za klimu u školi: ‘Borba je tek počela’

Prosvjed zbog kojeg je optužena bio je sredinom lipnja. Greta je bila dio skupine prosvjednika koji su blokirali prolaz cisternama s naftom u luci Malmö. Kako je doznao Reuters, Greta će sudu platiti 1.500 švedskih kruna i dodatnih tisuću švedskih kruna u fond za žrtve zločina, što je cifra od 217 eura.

Greta Thunberg ove je godine više puta bila privedena zbog prosvjedovanja. Tako je u siječnju privedena u Njemačkoj kada je sudjelovala na prosvjedima protiv širenja rudnika ugljena. U ožujku je privedena u Oslu kada se zalagala za uklanjanje vjetroturbina s pašnjaka sobova. Greta Thunberg nedavno je na društvenim mrežama podijelila kako je maturirala, što znači da prestaje prosvjedovati za klimu u školi.

Copy link
Powered by Social Snap