Pretraga

Najpijanije scene u filmovima

A- A+

Gotovo uobičajeni slijed događaja nakon alkoholiziranja je da će barem jedna od tri prisutne osobe početi raditi razne gluposti. To je zabavno gledati i kad ste trijezni, pa i na malim ekranima. Izabrali smo za vas upravo takve scene koje su zaslužile svoje mjesto na ovoj listi zajedno s jednim od najpoznatijih filmova koji se bavi upravo izlascima, alkoholom ali i takozvanim ‘danom poslije’, Mamurlukom.

Alkohol, ali i pretjerano alkoholiziranje neminovna je sastavnica u mnogim filmovima. Ponekad glumci odlično prenesu stanje pijanosti, dok s druge strane to može izgledati i smiješno. U nastavku vam donosimo neke od najpijanijih scena na filmskim platnima.

Dani slave i alkohola

Dani slave ili ‘Old School’ film je redatelja Mamurluka, Todda Phillipsa iz 2003. godine, koji priča o dvojici muškaraca koji su šokirani brzinom kojom život prolazi odlučili vratiti svoje najbolje dane u životu – one za vrijeme koledža. Vrijeme studiranja ne može se ne povezati s alkoholiziranjem, a ‘Old School’ to pokazuje kroz zabavnu glumu Vincea Vaughna i Lukea Wilsona.

Superbad ili kako doći do željenih pića

Dva tjedna prije mature, troje prijatelja konačno odlučuju napraviti pravi tulum, za koji je dakako potreban alkohol. U filmu ‘Superbad‘ opisuju se sve avanture trojice prijatelja koji pokušavaju doći do alkohola da bi napravili najbolji tulum, međutim cijelo vrijeme im se događa niz radnji koje ih u tome spriječavaju.

Fotografije na kraju ‘Mamurluka’

Neke od najboljih scena o alkoholnom provodu su i fotografije na kraju ‘The Hangovera’. Nakon što uspiju preživjeti mamurluk i shvatiti što se sve dogodilo prošle noći, ekipa vadi fotoaparat i ide pogledati ono što je zabilježno. Film tada završava, ali fotografije koje dokazuju prošlonoćni provod nekima su i najdraži dio cijelog filma.

Eksiranje Jacka Danielsa u 10 sekundi

.

Film o studentskom životu zasigurno je ‘Animal House’ koji je smješten u šezdesete godine prošlog stoljeća u jednom američkom kampusu. Iako cijeli film ima niz scena povezanih s alkoholom, ova u nastavku jedna je od najžešćih, jedan o studenata je u 10 sekundi ‘eksirao’ cijelu bocu Jacka Danielsa.