Pretraga

Najpoznatija dadilja na svijetu nedavno je proslavila 60. rođendan: Iako ju život nije mazio još uvijek izgleda fenomenalno

A- A+

Na ekranima diljem svijeta prvi se puta glumica Fran Drescher pojavila pred punih 40 godina, kada je u blockbusteru ‘Groznica subotnje večeri’ igrala manju ulogu. No, svijet je za nju čuo (doslovno) tek 1993., kada se u vlastitoj seriji pojavila u ulozi najpopularnije dadilje nazalnog glasa i velikog srca.

Screenshot: YouTube

Fran Drescher, poznatija kao Miss Fine, rođena je 1957. u New Yorku, a otac i majka zovu se baš kao i njeni televizijski roditelji – Morty i Sylvia. Prava baka Yetta migrantica je iz Rumunjske, a očeva obitelj porijeklom je iz Poljske. Drescher je pohađala Queens College na gradskom Sveučilištu u New Yorku, ali zbog popunjenosti kolegija glume, od njega odustaje nakon prve godine. Nakon toga upisuje kozmetičku školu.

Izdvojeni članak

Snimanje ‘Dadilje’ pamti kao loše iskustvo, ali danas je postala uspješna i prekrasna mlada žena

Uloga u seriji ‘Dadilja’, koja ima dosta sličnosti s glumicom i koju je Drescher producirala zajedno sa svojim bivšim suprugom Peterom Marcom Jacobsonom, priskrbila joj je nominacije za dvije nagrade Emmy i dva Zlatna Globusa tijekom emitiranja. Glumila je i u filmovima ‘Gorp’ , ‘The Hollywood Knights’ , ‘Doctor Detroit’ , ‘This Is Spinal Tap’ te serijama  ‘Living With Fran’  i ‘Happily Divorced’.

No, njen privatni život na trenutke nije bio bajan kao poslovni. Osam godina prije emitiranja ‘Dadilje’, Drescher i njen suprug Jacobson bili su žrtve pljačkaša koji su provalili u njihov dom u Los Angelesu. Fran i njena prijateljica su bile silovane, a njen suprug pod oružanom je prijetnjom bio prisiljen gledati taj strašan čin. Dugo joj je trebalo da se od toga oporavi, a nove ružne vijesti za glumicu stižu 2000. godine, kada je saznala da boluje od raka maternice. Nakon oporavka, svoje je iskustvo zabilježila u knjizi ‘Cancer Schmancer’, a 2007. pokrenula je neprofitnu organizaciju Cancer Schmancer Movement čiji je cilj rano otkrivanje raka. Osim toga, istaknuta je aktivistica za prava LGBT zajednice.

I uz sve udarce koje joj je život zadao, Drescher je nedavno proslavila 60. rođendan i, morate priznati, izgleda jednako dobro kao i kada se prvi puta pojavila pred vratima Mr. Sheffielda.

https://www.instagram.com/p/BbfT–mhok3/?hl=hr&taken-by=officialfrandrescher

https://www.instagram.com/p/BbKNTq1hCed/?hl=hr&taken-by=officialfrandrescher

https://www.instagram.com/p/BVIVHfLhEcf/?hl=hr&taken-by=officialfrandrescher

https://www.instagram.com/p/BdyFY8YhvaM/?taken-by=official_renee_taylor