Pretraga

Nakon devet godina iščekivanja, Android uvodi korisnu novu funkciju: Evo kada će stići na vaš mobitel

A- A+

Devet godina nakon što je konkurent Apple to uveo na svoje iPhone uređaje, Google će u sklopu Androida uvesti novu funkciju dijeljenja datoteka s uređajima u blizini. Bit će dostupna na svim uređajima koji imaju Android 6 i poviše, a osim mobitela, datoteke ćete moći dijeliti i sa svojim Chromebook laptopom.

Nakon devet dugih godina iščekivanja, Android uvodi značajku Nearby Share. Radi se o pandanu Appleovom AirDropu pomoću kojeg će Android korisnici lako moći dijeliti datoteke između pametnih telefona, ali i Chromebooka.

Značajka će biti dostupna na svim uređajima koji imaju Android 6 i poviše, a već je dostupna na nekim Pixel i Samsung telefonima. Google je rekao da će na ostale telefone nova funkcija doći kroz nekoliko tjedana.

Nearby Share funkcionira jako jednostavno Samo pritisnete na Nearby Share gumb i čekate da se uređaj u blizini pojavi. Kada se pojavi, kliknete na ikonicu i vaša datoteka je poslana. Još jedna slična stvar je da također možete postaviti vidljivost vašeg uređaja, bilo na sve okolne uređaje ili samo na kontakte, a čak je moguće i anonimno slati i primati datoteke. Nije potrebno imati uključen internet već se datoteke mogu slati i primati kako online tako i offline.