Pretraga

Od Nove godine WhatsApp prestaje raditi na milijunima uređaja, provjerite je li vaš na toj listi

A- A+

WhatsApp, jedna od najpopularnijih aplikacija za razmjenu poruka i poziva, nakon 31. prosinca više neće biti dostupna na pojedinim uređajima sa starijim operacijskim sustavima. Korisnici koji koriste takve uređaje prije gašenja WhatsAppa dobit će poruku.

Ilustracija: Unsplash

Kako prenosi Independent.co.uk, WhatsApp će uskoro prestati raditi na brojnim uređajima – nakon 31. prosinca korisnici starijih iPhone i Android modela neće moći koristiti popularnu aplikaciju za dopisivanje, ako ne nadograde operacijski sustav.

WhatsApp neće funkcionirati na 49 modela mobilnih uređaja, uključujući iPhone 5 i 5c, kao i nekoliko modela Samsunga, Huaweia te LG-a sa starijim Android sustavom. Prije nego im aplikacija prestane raditi, korisnici će biti obaviješteni porukom.

Izdvojeni članak

WhatsApp konačno uveo opciju koja će vas spasiti od neugodnih situacija

– Uređaji i softveri brzo se mijenjaju, pa i mi redovito pregledavamo koje operacijske sustave podržavamo te uvodimo promjene. Pri odabiru uređaja kojima se obustavlja podrška, svake godine, kao i druge tehnološke kompanije, pregledavamo koji su uređaji i softveri najstariji i koristi ih najmanji broj ljudi. Ti uređaji često ni nemaju posljednje sigurnosne značajke ili im nedostaju funkcionalnosti potrebne za pokretanje WhatsAppa, piše u priopćenju WhatsAppa.

Kako je navedeno na blogu WhatsAppa, operacijski sustavi koji podržavaju WhatsApp su:

  • Android – OS 4.1 i noviji
  • iPhone – iOS 12 i noviji
  • KaiOS 2.5.0 i noviji, uključujući JioPhone i JioPhone 2