Pretraga

Nećete više morati slati mailove sami sebi: Google konačno uvodi opciju jednostavnog slanja datoteka

A- A+

Znate ono kad na brzinu trebate neku datoteku poslati sebi s mobitela na laptop i – nemate kako – osim da sebi samom pošalješ mail. Izgleda da to više nećete morati raditi. Google konačno ima rješenje za jednostavno dijeljenje datoteka između različitih uređaja istog korisnika.

android mobitel pametni telefon

Foto: Unsplash; Daniel Romero

Koliko ste se samo puta našli u situaciji da morate nešto s laptopa poslati na mobitel – i onda, iako je 2022. – sami sebi poslali mail. Realno, to je najlakše. Ne uključuje kablove, ponekad suviše komplicirane bluetooth procedure ili neku treću aplikaciju koja ne funkcionira baš najbolje. Ovo je možda first world problem, ali definitivno muči preko sedamdeset posto korisnika mobitela, odnosno sve one koji imaju Android.

Izgleda da to više neće biti problem i da će konačno proći vrijeme slanja stotine mailova samome sebi samo kako biste lako prebacili podatke s mobitela na laptop, i obratno. Kako piše The Next Web, Google trenutno testira značajku ‘self share’ koja bi prvo trebala doći na Chrome OS uređaje. Tako će korisnici Chromebooka i Android telefona moći vrlo lako dijeliti podatke između svojih uređaja.

No Google, očekivano, neće stati na tome. Uzevši u obzir da ogromna većina korisnika ima laptope i kompjutere koje pokreće neka verzija Windows operacijskog sustava, u planu je sličnu značajku razviti i za njih, kako bi se konačno riješile dugogodišnje muke vlasnika Android pametnih telefona. Na taj bi način ti korisnici dobili nešto slično što korisnici iPhonea i Macbooka imaju u Airdrop značajci.

android mobitel pametni telefon
Share via
Copy link
Powered by Social Snap