Pretraga

Naš novi sustav učenja upravo je prešao 10.000 korisnika

A- A+

Prije nešto više od mjesec dana virtualno svjetlo dana je ugledao naš novi sustav učenja – kvizovi.srednja.hr. Premda se radi samo o beta verziji i zapravo je samo mali dio onoga što želimo ostvariti, broj registriranih korisnika nam pokazuje da idemo u dobrom smjeru. U nešto više od mjesec dana prešli smo preko 10.000 registriranih korisnika, što je jedna lijepa brojka koju treba proslaviti!

kvizovi.srednja.hr

Znate li kojeg je kralja naslijedila kraljica Elizabeta II.? Ako vas put odvede u Sinj, znate li koje tradicionalno sinjsko jelo će vam tamo ponuditi? A znate li kojeg filmskog negativca je utjelovio Schwarzenegger u filmskom serijalu Batman?

Čak i ako niste znali odgovor na neko od gore navedenih pitanja, barem ste otkrili što niste znali! Kada u našem novom sustavu učenja naiđete na pitanje na koje ne znate odgovor, nakon što netočno odgovorite na njega, možete vidjeti koji je bio točan odgovor i u tom trenutku – otkriti nešto što do tad niste znali.

Izdvojeni članak
kvizovi.srednja.hr

4 načina na koje možeš koristiti naš novi sustav učenja

Gore navedena pitanja izvukli smo iz našeg novog sustava učenja kvizovi.srednja.hr kojeg smo predstavili upravo pod parolom „Otkrij što ne znaš!“. Ideja kojom smo se vodili prilikom smišljanja toga, i kojom se još uvijek vodimo, je pokazati da uvijek postoji nešto što ne znamo, ali i da uvijek postoji prilika naučiti to nešto što nismo znali. „Čovjek uči dok je živ“ nije samo neka tamo latinska izreka, već vrlo vrijedna misao vodilja koja nas u životu može daleko odvesti.

A čini se da su i ostali prepoznali tu ideju jer smo upravo zabilježili 10.000 registriranih korisnika u našem sustavu. U nešto više od mjesec dana došli smo do ove velike brojke, a brzina svakodnevnog rasta broja korisnika nam govori kako će uskoro ta brojka biti puno veća!

Evo malo statistike

Osim 10.000 registriranih korisnika, zgodno je naglasiti i neke druge brojke. Na primjer, u sustavu trenutno postoji 5.000 pitanja, a korisnici su sveukupno dali preko 340.000 odgovora. Prosječna dob naših korisnika je 21 godina.

Najpopularnije pitanje, ono s najviše odgovora, njih čak 1.558, je: Kada kažemo Jozef K., to onda mora biti?

Tema u kojoj su korisnici dali preko 122.000 odgovora, što je najviše odgovora u nekoj temi je Državna matura.

Tema koju korisnici najviše prate je Znanost, koju prati preko 4.600 korisnika.

Podtema u kojoj su korisnici dali najviše odgovora, njih 33.000 je podtema Hrvatski jezik, unutar teme Državna matura.

Među najtežim pitanjima s ocjenom 10.00, nalazi se i ovo, na koje je dalo odgovor 472 korisnika. Znate li točan odgovor?

Premda vam nećemo otkriti koji korisnik je odgovorio na najviše pitanja, možemo reći koliko je odgovora dao – ukupno 2.105, a točno je odgovorio na njih 1.478, što mu je donijelo sveukupnu ocjenu 8.10!

Priključite nam se u avanturu otkrivanja onoga što ne znate, sve što vam treba je korisnički račun kojeg besplatno možete otvoriti u sustavu kvizovi.srednja.hr. Sve što trebate navesti prilikom prijave je vaše godine, stupanj obrazovanja i obrazovne institucije koje ste završili ili na kojima se trenutno obrazujete. Ti podaci su nam bitni jer želimo vidjet i istraživati koje generacije znaju koja određena znanja i slično. Zapravo, želimo i u tom smislu otkrivati što ne znamo – jer tako se mi po novom furamo!

Među novim pitanjima nalazi se i ovo, znate li odgovor? Nakon što odgovorite, dodajte i svoje pitanje u sustav i gledajte koliko ljudi (ne) zna odgovor!

Ako imate kakvih pitanja vezano uz naš novi sustav učenja, pogledajte nalazi li se to pitanje među 32 najčešće postavljena pitanja.

Da budete pravovremeno informirani o svemu što radimo, zapratite profile na društvenim mrežama:

Instagram: kvizovi.srednja.hr

Facebook: Kvizovi