Pretraga

Naš tiktoker Igor Jadan studira na FSB-u: Otkrio kako je krenuo s amaterskim kulinarskim videima

A- A+

Sigurno ste do sada na TikToku naletjeli na video u kojemu mladić kaže ‘Bok svima, ja sam Igor Jadan’ i kaže vam što će taj dan kuhati. Do sada je prikupio više od 130 tisuća pratitelja. No oni možda ne znaju da Igor studira na Fakultetu strojarstva i brodogradnje za čiju je Facebook stranicu ‘Humans of FSB’ ispričao kako je krenula njegova TikTok priča.

tiktoker igor jadan

Igor Jana | Foto: Ana Lipovac

Sve je počelo kada je Igor Jadan odlučio napraviti muffine za sebe i svoje prijatelje kako bi im bilo lakše učiti za maturu. Sada ga prati više od 130 tisuća ljudi na TikToku gdje objavljuje videe svojih recepata, a svoju je priču o početku svoje TikTok kulinarske avanture podijelio s Ninom Bočkaj za stranicu ‘Humans of FSB‘ gdje studira.

– Ovo je već peta godina kako se bavim snimanjem videa i to već polako prerasta iz hobija u posao. Krenuo sam samo s videima za YouTube, a kada je bio lockdown, rodila se ljubav prema gledanju pa polako i snimanju za TikTok. To se ispostavilo jako dobrim jer na YouTubeu nisam nikada mogao dobiti neke poštene preglede, a moj prvi video za TikTok u jednom je danu skupio 200 tisuća pregleda, rekao je za Humans od FSB Igor.

‘Dobar dio recepata je ustvari iz mamine glave’

No, njegov prvi video nije imao nikakve veze s kuhanjem, već je snimao je radio sa svojim prijateljima, a kada mu je počela padati gledanost, odlučio je promijeniti fokus svojih videa na TikToku.

– Kuham odmalena, bio sam na raznim kulinarskim radionicama za djecu, a s obzirom na to da sam živio u kući s djedom i bakom, prvo bih pomogao s ručkom mami, potom i baki. Cijeli sam život vegetarijanac, tako da uvijek kuham vegetarijanski, a recepti za hranu koju pripremam ponekad su moji, ponekad nešto što sam vidio na TikToku, a dobar dio recepata je ustvari iz mamine glave, objasnio je Igor Jadan.

Uz faks nema baš puno vremena za snimanje, ali i dalje se trudi izbacivati jedan video dnevno

Uz studiranje ne stigne pripremiti puno videa unaprijed pa snima kada kuha, a potom onda odmah i objavljuje video. Ali, priznaje kako mu to oduzima dosta vremena.

– Kad snimam kako kuham, vrijeme potrebno za pripremu tog jela produži se barem jedan sat. Trudim se na svom profilu objaviti jedan video dnevno, tako da mi ustvari dobar dio dana ode na pripremu videa. Nakon snimanja potrebno je taj video i editirati, ispričao je Igor za Humans od FSB.