Pretraga

Ne komercijalizmu: Drugačiji filmovi i tulumi do jutra

A- A+

Projekcijom filma ‘Posljednji Elvis’ sinoć je otvoren deseti jubilarni Zagreb film festival. Ovaj jači festival u regiji niti nakon deset godina nije popustio komercijalizmu, jer je kvaliteta i dalje na prvom mjestu. Niz filmova, odlični partiji i super ekipa samo su dio ovog festivala, koji će zabavljati zagrepčane do 21. listopada.

U proteklom se desetljeću ZFF pretvorio u jedan od jačih festivala regije, no organizatorima je i dalje važnija kvaliteta od komercijalno zvučnih imena.

Izdvojeni članak

Klišeji srednjoškolskih filmova

Osim predstava koje će se održavati u kinu Europa, Griču, Tuškancu, Zagrebačkom plesnom centru, KIC-u i Muzeju suvremene umjetnosti, gotovo svaku večer postoje i tematski tulumi. Uz nastupe odličnih DJ-a ekipa s ZFF-a moći će plesati do dugo u noć.

Svaki dan do 21. listopada od 10 do 23 sata na gore navedenim lokacijama bit će emitirano niz filmova iz različitih filmskih programa. Pozitivna stvar ove godine je povećan broj lokacija za gledanje filmova, ali i pregršt besplatnih projekcija.
Koje projekcije su besplatne i kad što igra možete pogledati ovdje.

Na besplatne Kockice, pa na tulum

Kao najzanimljiviji program za mlade izdvojili bismo Kockice. Radi se o natjecateljskom programu rezerviranom samo za kratkometražne filmove hrvatskih autora. Kockice postoje od 2005. godine, a kad su krenule prikazivale su sve vrste filmova.

Danas su to isključivo kratkometražni filmovi i obično iz redateljske palice mladih ljudi. Još jedna pozitivna strana Kockica je ta da su besplatne, kao i tulumi koji se održavaju dugo u noć nakon samog programa.