Pretraga

Nevjerojatni ruski gitarist

A- A+


Izdvojeni članak

Video: Južnokorejsko čudo od djeteta

Rus Igor Presnyakov gitarist je vrlo neobičnog stila. Svira akustičnu gitaru fingerstyle tehnikom, a uz to rukom oponaša udaraljke i tako prati ritam. Ima 35-godišnje iskustvo sviranja, a svoj veliki uspon bilježi 2007. godine kada objavljuje prvu snimku na YouTubeu. Od tada je njegove izvedbe pogledalo preko 150 milijuna ljudi.

Igor Presnyakov ruski je gitarist s dugogodišnjom adresom u Nizozemskoj. Njegove izvedbe vrlo su improvizirane, iako je diplomirani gitarist i dirigent. Svira fingerstyle tehnikom, a ritam ostvaruje rukom oponašajući udaraljke na tijelu gitare. Na taj način njegov performans izgleda vrlo potpuno, iako ga samo on izvodi.

Nema žanrovskih ograničenja pa tako svira sve od klasike preko filmskih tema, do modernog popa.

Nastupio je na nekolicini festivala, među kojima se može izdvojiti 34. Fingerpicking Contest 2004. godine u američkoj državi Kansas. Njegova autorska glazba dio je drame “Six Years” kazališnog redatelja i producenta Sharra Whitea. Predstava je izvedena i u Lex kazalištu u Hollywoodu.

Presnyakovov veliki uspon počinje 2007. godine, kada postavlja svoju prvu snimku na YouTube. Danas je njegove izvedbe pogledalo preko 150 milijuna ljudi.