Pretraga

Novi oblici digitalnih sadržaja koji omogućavaju učenje u samo 10 minuta

Na našoj velikoj obrazovnoj konferenciji Obrazovanje na prekretnici, koja se održala 7. studenog, razgovaralo se i o digitalnim obrazovnim sadržajima. Oni su dobro poznati svima koji su radili na online nastavi, no sve ih češće možemo vidjeti integrirane i u nastavi u učionicama. O primjeni digitalnih obrazovnih sadržaja u školama su pričale predstavnice CARNET-a, Maja Quien i Ljerka Čulina, a predstavili su i novi oblik učenja – EDU BLIC.

@srednja_hr CARNET predstavio nove alate za učenje, i to ono koje traje 10 minuta! Biste li voljeli imati takvo što u školi? Više o digitalnim obrazovnim sadržajima predstavnice CARNET-a su pričale na konferenciji Obrazovanje na prekretnici, a sve možete pronaći preko linka u opisu profila! 👆 #srednjahr #obrazovanje #obrazovanjenaprekretnici #skola #carnet #digitalniobrazovnisadrzaji #hrvatska ♬ Inspirational Instrumental Music – Napsta

I ove godine organizirali smo veliku obrazovnu konferenciju, ovoga puta pod nazivom Obrazovanje na prekretnici. Konferencija se održala 7. studenog u Muzeju suvremene umjetnosti, a mogli smo čuti niz zanimljivih predavanja i panel rasprava.

Među njima je bilo i predavanje koje su održale Maja Quien i Ljerka Čulina iz CARNET-a, a koje su govorile o važnoj prekretnici u hrvatskim školama – digitalizaciji. I dok su uglavnom svi upoznati s njima na online nastavi, digitalni obrazovni sadržaji sve češće ulaze i u klasičnu nastavu, a iz CARNET-a razvijaju različite alate kojima će pojednostaviti nastavnicima i učenicima školsko gradivo.

Učenje za 10 minuta

Na svom predavanju tako su spomenule alat EDU BLIC. Riječ je o digitalnom alatu koji će sadržavati preko 300 različitih tema iz školskog gradiva.

-To su mali digitalni sadržaji koji su samostalni, oni djeluju kao jedna malena cjelina i oni će biti stalno dostupni. Omogućavaju učenje do 10 minuta.

To je učenje kroz tekstove, kvizove, video sadržaje, kroz koje se može jednostavno učiti. Slično je YouTube tutorialima ili različitim video blogovima kroz koje mnogi već sad uče, a sav sadržaj će biti stručan, recenziran i prilagođen gradivu u školama.

Više o korištenju digitalnih alata u nastavi doznajte u videu koji je dostupan ispod.


Portal srednja.hr održao je konferenciju Obrazovanje na prekretnici. Događaj se održao 7. studenog, a kroz sedam panela i četiri predavanja govorili smo o aktualnim izazovima pred kojima se obrazovni sustav nalazi. Više o konferenciji možete pročitati u rubrici Obrazovanje na prekretnici. Pretplatnici portala srednja.hr, bilo mjesečni ili godišnji, cijelu konferenciju još uvijek mogu pogledati online. Kako biste pogledali snimke s konferencije, pretplatite se putem ove poveznice i postanite dio naše zajednice. Snimke će biti vidljive u rubrici srednja.hr+. O svim pogodnostima pretplate pročitajte ovdje.