Pretraga

U NSK više nećete samo po knjige i na učenje: Članovima najveće knjižnice u državi od sada na raspolaganju 3D printeri

A- A+

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu često je odredište brojnih studenata – kako onih koji samo dođu posuditi knjge i literaturu, tako i onih koji ondje pripremaju ispite. No, od sada u NSK studenti više neće samo po  knjige i na učenje jer je najveća Knjižnica u državi za svoje korisnike osigurala micro:bitove i 3D printere.

Foto: NSK/press

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu i Institut za razvoj i inovativnost mladih ovoga su tjedna potpisali sporazum o suradnji. Cilj je sporazuma poticanje primjene novih tehnologija u knjižnicama u Republici Hrvatskoj, osiguravanja edukacije knjižničara i korisnika za usvajanje digitalnih vještina i besplatne posudbe novih alata, odnosno uređaja, što uključuje micro:bitove, 3D printere i ostalu opremu koja potiče učenje i kreativnost.

Izdvojeni članak

Peticiju za otvaranje menze u NSK potpisalo preko 2.800 studenata: Pitali smo ravnateljicu koliko je realan taj zahtjev

– IRIM je kroz crowdfunding projekt ‘STEM revolucija se nastavlja – knjižnice‘ opremio više od 100 knjižnica diljem Hrvatske. U okviru projekta opremanja knjižnica micro:bitovima, IRIM je donirao 40 micro:bitova i 3D printer Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici za održavanje radionica u Knjižnici i za posudbu studentima, priopćili su iz NSK.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu će sudjelovati i u praćenju priključivanja knjižnica projektu IRIM-a te će se uključivati u aktivnosti poticanja primjene digitalnih tehnologija u knjižnicama.

– Vezano za sveučilišnu funkciju, NSK će doniranu opremu staviti na raspolaganje studentima i ostalim članovima Knjižnice.  Prva radionica za upotrebu 3D printera za knjižnice koje će ih dobiti kao donaciju održat će se ovog mjeseca u NSK, poručuju iz Knjižnice.