Pretraga

Izjave influencerice o ponašanju njenog dečka prema djevojci zgrozile mnoge: ‘To nije zdrava ljubav’

A- A+

Influencerica Anja Blagojević, poznatija kao Anja Blaa, ranije je na svojim Instagram storyjima komentirala kako je njen, tada bivši dečko, srpski influencer Bogdan Ilić poznatiji kao Baka Prase, spavao s djevojkom koja je kasnije bila iskompleksirana zbog Anje. Anja je za vrijeme svoje priče koristila izraze poput ‘tipično muško’, ‘svi muškarci to rade’ i slično. Takvim izrazima zgrožena je ostala djevojka Nina koja stoji iza Instagram profila @kriticki koja je dala svoje objašnjenje zašto Anjini izrazi nisu dobri i kako oni utječu na osobe koje prate ove influencere.

Kolaž fotografija na kojima su Baka Prase i Anja Blaa i Nina Pavićević

Baka Prase i Anja Blaa, Nina Pavićević | foto: anjablaa, kriticki/Instagram

U seriji svojih Instagram storyja, influencerica Anja Blagojević komentirala je situaciju u kojoj je jedna djevojka spavala s njenim, tada, bivšim dečkom Bogdanom, influencerom koji je najpoznatiji pod nadimkom Baka Prase, ali da on s njom nije želio biti u vezi te da je ona bila iskompleksirana Anjom do te mjere da joj je slala prijetnje putem kriminalaca.

Iako je cijela tema Anjinih storyja bilo ponašanje te djevojke, ono što je uhvatilo pažnju Nine Pavićević koja stoji iza Instagram profila @kritički su izrazi koje Anja koristi u svojoj priči, a koji su, nažalost, uobičajeni u cijelom društvu.

– On se je*avo s tom ribom i nakon što ju je par puta je*o, on ju je otkačio. Naravno, kao klasično muško, prodavao joj je priče i bajke da on s njom želi ovo i ono samo da bi dobio, znate već šta.  Svaki muškarac se može složiti da je ovo napravio barem jednom u životu. Uglavnom, ona je jadna povrijeđena što je on nju tako iskoristio i iskompleksirala se što nije uspjela dobiti vezu. Iskompleksirala se zbog mene, ispričala je Anja.

@ninakritickiJa vama ne mogu da opišem koliko je meni uznemiravajuće vidjeti ovoliko internalizovane mizoginije i pomisliti na koliko djevojčica i djevojaka to može da utiče. Djevojke, obećavam da zaslužujete više od ovoga, zaslužujete poštovanje.♬ original sound – Nina Kritički

Zabrinjavajuće je što će djevojčice vidjeti ovaj video i misliti da je to ljubav

Nina je primijetila da Anja u cijeloj ovoj priči, kako bi djelomično opravdala svog bivšeg dečka, koristi izraze poput ‘klasično muško’ koje manipulira djevojkama da bi dobio seks te ‘svaki muškarac’ koji je to napravio barem jednom u životu.

– Mislim da mi ni sami ne znamo koliko je zabrinjavajuće što će ovaj video vidjeti tko zna koliko djevojčica i djevojaka i pomisliti da ovako izgleda zdrav odnos, prava veza i ljubav. Kad pokušavamo poniziti druge žene zbog muškarca, zapravo ponižavamo same sebe. Ako njihov dečko nešto loše napravi, ako ih prevari i slično, za to je isključivo on kriv. On je odgovoran za svoje postupke, a ne ta druga djevojka. Ako se trebamo ‘natjecati’ s drugim djevojkama da bi bile s nekim dečkom, on najvjerojatnije nije dečko za nas, objašnjava Nina.

Nina je dodala i da je podjela na žene za seks i žene za vezu koju Anja u svojim storyjima inicira, jako štetna jer su žene previše kompleksna bića da bi se svrstale u samo dvije kategorije. Dotakla se i Anjine i Bogdanove veze jer su se u međuvremenu pomirili i dodala kako joj nije jasno što se ona ponosi time što je u vezi s dečkom koji je doslovno poznat po tome što je spavao s maloljetnicama, što je mizogin i što ima tako štetne vrijednosti koje utječu na sve one koji ga prate.

Izdvojeni članak
nika ilčić u dnevnoj boravku na kauču i screenshot poruk anjenog bivšeg dečka

Influencerica Nika Ilčić objavila video o nasilju u vezi: ‘Strah me što će biti nakon ovoga’

Mišljenja su podijeljena

Ninina objava izazvala je reakcije brojnih korisnika TikToka, a njihova su mišljenja podijeljena.

– Bravo, ovo trebaš reći još glasnije da te svi čuju. Stvarno više ne moramo pristajati na ovakav minimum samo zbog financijskog komfora. Ovaj Anjin video je jeziv, niti malo ne cijeni sebe i još se tješi time da je on ‘klasično muško’, samo su neki od komentara koji podržavaju Ninino stajalište i smatraju da u društvu stvarno treba doći do promjena.

S druge strane, javili su se i oni koji u Anjinoj izjavi ne vide ništa loše i time zagovaraju dublje podjele između žena i muškaraca.

– Eto, sve se baca na muškarce, nisu ni žene danas svetice, varaju više nego muškarci. Pa realno, rekla je kako stvarno je, muškarci to rade i neće prestati čak i ako se to tebi ne sviđa. Ja mislim da ti trebaš pronaći neki posao, samo da nemaš slobodnog vremena za ovakve misli. Dokle god se heteroseksualne djevojke, utežu, zatežu i ogoljavaju, nikada neće ući u zdrav odnos, neki su od komentara koji pokazuju na koji način pojedinci u društvu pokušavaju normalizirati ovakvo ponašanje.

Nina na sve ovo poručuje da treba napraviti protutežu ovakvim izjavama jer su ovo osobe koje najmlađi prate, a potom to ponašanje upijaju i imitiraju i ne treba ignorirati utjecaj koji će to imati, odnosno, već ima na njih.