Pretraga

Ovo su ‘simptomi’ koji vam daju znak da je vrijeme za promjenu mobitela

A- A+

Koliko god bili vezani za svoje ‘pametne ljubimce’, ponekad je jednostavno vrijeme da ih zamijenimo i pustimo da otiđu u bespuća elektronskog otpada. Iz tog razloga donosimo nekoliko ‘simptoma’ koji ukazuju na to da vam je potreban novi mobitel.

Foto: Unsplash

Rastanci su teški, a rastanci sa stvari koja je stalno uz nas, još su teži. Pričamo, naravno, o mobitelima, našim ‘pametnim ljubimcima’ koji nas prate u stopu gdje god da bili.

Koliko god nam naši mobiteli bili dragi, treba imati na umu da je ipak riječ o elektroničkim uređajima, koji prije ili kasnije zastare te ih se treba zamijeniti. Iz tog razloga donosimo pet ‘simptoma’, koji ukazuju da je vrijeme za kupnju novog mobitela.

Često zastajkivanje i rušenje aplikacija

Mobiteli su zapravo mala računala te kao takva imaju čipove koji ih pokreću. Ti čipovi nakon nekog vremena jednostavno zastare te ne mogu više pokretati aplikacije kao što su to nekada mogli. Razlog tome je činjenica da se aplikacije i sustav nadograđuje, a čipovi i ostale komponente u mobitelima ostaju na istoj razini.

Upravo je iz tog razloga često zastajkivanje i rušenje aplikacija jedan od prvih simptoma da u džepu već nosite ‘starkelju’ kojeg je potrebno zamijeniti.

Loša kamera

Ako osjetite da se vaša kamera na mobitelu ne čini kao nekada, možda je vrijeme za promjenu. Naime, ako je prije tri ili četiri godine vaš mobitel davao zadovoljavajuće fotke, to vjerojatno neće biti slučaj i danas, jer je standard za mobilnu fotografiju napredovao.

To se pogotovo osjeti ako ste prije koju godinu kupili mobitel nižeg ili srednjeg ranga, jer ga tada gotovo svi novi modeli već dobrano ‘šišaju’ u kvaliteti fotografija i snimaka.

Izdvojeni članak

Mobitel vam se ne puni dobro? Pokušajte ovaj trik prije nego što ga odnesete na servis

Mobitel je svako malo na punjaču

Ako mobitel punite nekoliko puta u danu, vrijeme je da razmislite o kupnji novog. Naravno, postoji opcija da otiđete do obližnjeg servisa i zamijenite bateriju, ali ako je riječ o starijem uređaju, baterije su najčešće zamjenske i neće puno pomoći. Nekada je sve bilo lakše kada se baterija mogla samostalno promijeniti.

Mobitel se gasi sam od sebe

Iako vam je baterija puna, a mobitel se gasi sam od sebe, definitivno je vrijeme za kupnju novog. Baš kao i kod loše baterije, mobitel se u tom slučaju može odvesti na servis da se vidi u čemu je problem, ali nasumično gašenje svakako je znak da je vašem ‘pametnom ljubimcu’ uskoro odzvonilo.

Nedovoljno memorije

Ako imate microSD karticu i nemate mnogo fotografija, snimaka te aplikacija, a mobitel vam svako malo javlja da je bez memorije, vrijeme je za kupnju novog. Dok je nekada standard za internu memoriju bio 16 ili 32 gigabajta, danas se to penje na 128, 256, pa čak i 512 GB, jer su aplikacije i ostale ‘stvarčice’ sve veće zbog bolje kvalitete.