Pretraga

Pjesme sa ženskim imenima koje ne možemo prestati slušati

A- A+

Svaki roditelj mora jako dobro razmisliti koje ime će dati svojem djetetu. Prostora za pogrešku je puno, te treba paziti da nema nekih skrivenih rima s imenom, da nije previše ispred ili iza svojeg vremena ime i u konačnici, da nema neka užasna pjesma koja pjeva o baš vašoj maloj kćeri.

Složili smo kratku list imena koja su najčešće korištena od strane pjevača na našim prostorima. U nekim slučajevima radi se pjesmama na koje zaista cure mogu biti ponosne, no neke su doprinijele tome da je naglo pala popularnost nekih imena.

Tamara

Neki ljudi vjeruju u onu smiješnu priču da i ime može odrediti karakter neke osobe. Ne znamo kakav utjecaj ime Tamara ima na cure koje ga nose, ali očito je da su one utjecale dosta na glazbenike u regiji. Bajaga, Novković, pa čak i Magazin nisu baš puni radosti nakon susreta s Tamarom.

Marina

Prljavo Kazalište je ovom imenu dalo svojevrsni soundtrack. Svaka Marina mora bar jednom doživjeti da joj netko u bljesku romatike zalijepi ovu pjesmu negdje na zid na Facebook. Jedina velika dilema je kakve je oči imala. Uz to što je to najčešće pitanje koje se postavlja kada svira ova stvar, tu je još i dilema je li plava boja Dinama ili Dunava?

Ne treba zaboravit ni Marinu od Azre, koja često nepravedno zanemarena pokraj pjesme od Prljavaca.

Lejla

Sve Lejle svijeta su zaslužile da se njihovo ime nađe na listi zbog velikog Erica Claptona, a još uz to je i pjevač iz susjedne BiH, Hari Mata Hari, napravio pjesmu s istim imenom, koja je neko vrijeme bila apsolutni hit u cijeloj regiji.

Džuli

Ovaj hit iz 1983. jednostavno nismo mogli preskočiti. Budimo realni, nitko se baš ne zove Džuli, ali pjesma je opasno zabavna. Pazite, redi se o jednoj od onih pjesama koje ne izlaze iz glave po par dana.

Nina

Ova dosta često ime, ili bar nadimak među curama u našim krajevima nikako nije zaslužio da se asocira s pjesmom od Jole. Ova brojalica je možda zabavna pod utjecajem nekih opijata, no apeliramo na naše glazbenike da što prije smisle neku novu pjesmu s ovim naslovom.