Pretraga

Ako se želite javiti bivšem dečku ili curi, razmislite još jednom: Evo par razloga zašto to nije dobra ideja

A- A+

Ako trenutno osjećate želju da se javite svom bivšem dečku ili curi i intenzivno razmišljate o tome trebate li to napraviti ili ne, ovo vam je znak – nemojte! Zaista, rijetke su osobe koje su, nakon javljanja bivšem ili bivšoj, najsretnije osobe na svijetu i kojima je taj postupak donio nešto dobro. Da, da, znamo da ste sad pomislili ‘a što ako sam i ja jedna od tih osoba i sve bude super’ pa vam opet ponavljamo da su takvi slučajevi stvaaarno rijetki i mislimo da vaša sreća i dobrobit nisu vrijedne toga. Ako vas još uvijek nismo uvjerili, nastavite čitati ovaj tekst za malo zdravorazumskih savjeta pa onda donesite odluku.

Djevojka razočarano gleda u mobitel

Slanje poruke | foto: Canva

Već i ptice na grani znaju da javljanje bivšem dečku ili curi govtovo nikad nije dobra ideja, ali mi svi također znamo da je to puno lakše reći nego učiniti. No, kako bismo vas spriječili u tome da napravite nešto zbog čega biste poslije požalili, odnosno pošaljete poruku koja vrlo vjerojatno neće imati dobar ishod, sastavili smo popis od nekoliko razloga koji bi vas mogli uvjeriti da odložite mobitel i radite nešto pametnije.

Loše je za vaše mentalno zdravlje

Sigurni smo da ste barem jednom čuli onu izreku da su bivši partneri s razlogom – bivši pa ako ste s nekim prekinuli vezu, to sigurno nije bilo zbog nekih dobrih i lijepih razloga. Upravo zato, samo promišljanje o tome što ćete toj osobi poslati, prisjećanje na neka davna vremena i strepnja nakon poslane poruke, neće vam donijeti ništa dobro.

Čak i ako vam ta osoba odgovori na poruku, možda ćete se samo kratkotrajno osjećati bolje jer ste dobili odgovor (ako je taj odgovor ono što ste očekivali), a duboko u sebi ćete znati da više ništa neće biti isto. Također, zamislite kakva bi tek tragedija bila ako dobijete neki odgovor koji nikako ne želite čuti.

via GIPHY

Neprestano ćete razmišljati jeste li dobro postupili

Samim time što promišljate trebate li se javiti bivšem ili bivšoj je znak da bi puno toga moglo poći po krivu i da su takve poruke, poruke visokog rizika koji se rijetko kada isplati. Stoga, već sada se poštedite muke i beskrajnog kontempliranja o tome jeste li napravili dobru stvar. Sigurni smo da imate pametnijih stvari i boljih osoba kojima možete posvetiti svoje dragocjeno vrijeme. Važno je naglasiti da ste i vi sami jedna od tih osoba kojima se trebate posvetiti.

Stalno se vraćate nekim starim obrascima ponašanja

Kako smo već napisali, bivši su s razlogom bivši i, da vam je bilo dobro u vezi s tom osobom i da ste tada oboje bili najbolja verzija sebe, ne biste prekinuli. Stoga, ako se javite bivšem ili bivšoj, to znači da ćete ponavljati obrasce ponašanja kao i dok ste bili zajedno, a ti obrasci očito nisu bili dobri za vas niti za tu osobu. Čak i ako mislite da će ovaj put biti nešto bolje i da se netko od vas promijenio, vrlo je vjerojatno da to neće biti slučaj.

Izdvojeni članak
ljubav par

Biraju li mladi radije veze bez obveza ili one romantične i dulje? Provedeno je prvo takvo istraživanje kod nas

Sami sebe sprječavate da se posvetite nekoj novoj osobi

Ako vam se bivši dečko ili cura neprestano ‘mota po glavi’, sasvim je logično da nećete baš imati prostora za razmišljanje o nekoj drugoj osobi koja bi možda bila bolja za vas. Čak i ako vam je ta nova osoba ‘pod nosom’, nećete vidjeti sav njen potencijal ako iznova i iznova vrtite neke stare filmove i idealizirate osobu koja bi trebala ostati u prošlosti.

Odgađate neizbježan kraj

Već smo sto puta spomenuli, rijetko tko je imao sretan kraj nakon ponovnog pomirenja s bivšim ili bivšom tako da, javljanje i poticanje nekih novih susreta će samo odgoditi ono što je neizbježno – ponovni prekid. Ne moramo niti govoriti da su ponovni prekidi ponekad puno gori nego prvi put.

Nadamo se da smo vas uspjeli uvjeriti i vjerujemo da ćete dobro postupiti.