Pretraga

Po jutru se dan poznaje: 23 stvari s kojima možete započeti dan

A- A+

Kažu da se po jutru dan poznaje – znači da dan morate započeti dobro i kvalitetno kako biste mogli preživjeti ostatak dana. No, što znači dobro i kvalitetno? Što uopće spada u početak dana i možete li se uopće spasiti ako ste se ustali na lijevu nogu?

foto: Unsplash

Kako danas izgleda buđenje ujutro? Vjerojatno bi većina odgovorila na to pitanje jednom riječju – stresno. Rijetko kada imate taj luksuz da birate u koje vrijeme se budite. U većini slučajeva, imate neke obaveze rano ujutro zbog kojih se morate probuditi do određenog trenutka, nakon kojeg više ništa ne stižete.

Postoje jutarnji i noćni tipovi ljudi. Onima koji vole jutro puno lakše pada buđenje u ranu zoru, dok će onim noćnim pticama vjerojatno lakše pasti ostati budnima do tog trena, nego odlazak na spavanje pa buđenje. U svakom slučaju, većina ipak nema nekakav veliki izbor. Škola počinje uvijek u isto vrijeme, predavanja imaju svoje fiksne termine.

Najviše što možete napraviti jest olakšati si sam proces buđenja. To bi prije svega značilo otići u krevet na vrijeme noć prije te imati ugodnu budilicu. Možete si isto tako i otežati sam proces buđenja, a to je moguće na nekoliko različitih načina. Upravo je to ono što većina ljudi radi. I dok nećemo moralizirati i govoriti što treba,  a što ne, donosimo popis nekoliko stvari uz koje je moguće započeti dan!

 1. Loša pjesma za budilicu
 2. Čaša vode kraj kreveta
 3. Kašnjenje jer ste prespavali budilicu
 4. Stres jer ste zaspali, a niste trebali
 5. Kvalitetan doručak
 6. Slušanje omiljene pjesme
 7. Čitanje vijesti
 8. Slušanje radija
 9. Stres oko toga što ćete obući
 10. Traženje knjiga koje vam trebaju za školu/faks
 11. Tuširanje
 12. Pranje zuba
 13. Šalica kave
 14. Svađa s ukućanima
 15. Živciranje jer čekate red za kupaonicu
 16. Žurba jer kasnite u menzu na doručak
 17. Panika jer ne možete pronaći masku
 18. Trčanje na tramvaj/autobus
 19. Skidanje mobitela s punjača
 20. Traženje idealne pjesme za početak dana
 21. Čitanje mailova i poruka
 22. Skrolanje po Instagramu
 23. Čitanje ovog članka!