Pretraga

Policija ‘odnijela’ Gretu Thunberg s prosvjeda: ‘Pustili smo ju nakon provjere identiteta’

A- A+

Mladu aktivisticu za zaštitu okoliša, 20-godišnju Gretu Thunberg iz Švedske privela je njemačka policija i to dok je sudjelovala na prosvjedima protiv širenja rudnika ugljena. Pojavile su se snimke koje pokazuju kako troje specijalaca odnosi Gretu s blatnjavog polja gdje je održan prosvjed, a policija je kasnije za rekla kako nije uhićena i da danas puštena nakon provjere identiteta.

policija privodi gretu thunberg

Screenshot: YouTube Independent

Greta Thunberg, 20-godišnja švedska aktivistica za zaštitu okoliša sudjelovala je na prosvjedu protiv širenja rudnika ugljena na zapadu Njemačke. Ondje se prosvjeduje već nekoliko dana, a u utorak je policija privela, odnosno ‘odnijela’ Gretu s polja gdje je održan prosvjed. Pojavile su se snimke kako troje specijalaca nosi Gretu tijekom čega se ona samo smješkala, a njemačka policija je za Reuters otkrila da je danas puštena nakon provjere identiteta.

– Greta Thunberg bila je dio skupine aktivista koji su pojurili prema oknu rudnika. Međutim, tada smo je zaustavili i s ostatkom grupe iznijeli izvan neposrednog opasnog područja kako bismo utvrdili njihov identitet, rekla je policija za Reuters.

Izdvojeni članak

Ako Greta zbog ovoga ne dođe u Hrvatsku, neće nikada: Sveučilište Sjever pokrenulo novi studij

Mlada aktivistica još je u subotu marširala prema selu Lützerath koje se nalazi oko devet kilometara od rudnika s još šest tisuća ljudi tvrdeći kako je to širenje rudnika izdaja sadašnjih i budućih generacija.

– Njemačka je jedan od najvećih zagađivača u svijetu i treba se smatrati odgovornom, rekla je Greta u subotu.