Pretraga

Poruke na WhatsApp-u možete čitati bez da sugovornik vidi vaš ‘seen’: Evo kako

A- A+

‘Ja sam ti poslala na WhatsApp poruku, a ti ju samo pogledala i tek mi nakon tri sata odgovaraš’ – ovakav ste ‘špotanac’ zasigurno barem jednom u životu čuli. Stalkeri koji vam mjere vrijeme između ‘seena’ i odgovora neće biti zadovoljni time da postoji način kako na WhatsApp-u čitati poruke, a da osoba s kojom komunicirate ne vidi da ste otvorili poruku.

Foto: Rachit Tank za Unsplash

Da biste onemogućili svim sugovornicima na WhatsAppu da vide kada pročitate njihovu poruku, potrebno je ući u ‘Postavke’, odabrati opciju ‘Račun’, a potom ‘Privatnost’. Nakon toga vam se otvara niz mogućnosti, a jedna od njih su i ‘Potvrde čitanja’ koje možete isključiti povlačeći kliznik ulijevo.

Izdvojeni članak

WhatsApp uveo postavku koja ograničava napornu radnju vaših prijatelja

Time će vašim sugovornicima biti onemogućeno vidjeti jeste li ili ne pročitali njihovu poruku. Dvije kvačice da ste primili poruku i dalje će im se prikazati, ali one neće postati plave.

Ipak, i ovdje vrijedi ona stara da ne možete ‘imati i ovce i novce’, pa nakon što isključite ‘Potvrde čitanja’ niti vi sami nećete moći vidjeti jesu li sugovornici pročitali poruku koju ste im poslali.

Napomenimo za kraj kako u postavkama privatnosti možete kontrolirati i tko može vidjeti kada ste zadnji puta koristili WhatsApp, kome je vidljiva vaša fotografija profila, tko može vidjeti vaš status, a u ovoj rubrici možete pregledati i koje ste kontakte blokirali.