Pretraga

PSY svojim humorom i pjesmom Gangnam Style pokorio svijet

A- A+

www.ktopia.net

Južnokorejska hip hop zvijezda PSY je sa svog šestog albuma izbacio pjesmu Gangnam Style koja plijeni sve više pogleda na YouTubeu, a u mjesec dana postala je svjetski hit. Sam je napisao tekst pjesme, osmislio do sad neviđenu koreografiju i milijune ljudi diljem svijeta nasmijao najboljim spotom ove godine.

Gangnam Style nasmijao milijune ljudi

Park Jae Sang, poznatiji kao PSY, postao je popularan zahvaljujući svom smislu za humor, jedinstvenim koncertima na kojima oponaša poznate korejske pjevačice i neviđenom koreografiju za novu pjesmu Gangnam Style. U nešto više od mjesec dana skupio je preko 43.2 milijuna pogleda na YouTubeu, a taj broj nevjerojatnom brzinom raste.

PSY je pohađao Boston University i Berklee College of Music. Njegov drugi album, Ssa 2 iz 2002. godine, bio je zabranjen zbog svoje kontroverznosti, a danas ga smatraju južnokorejskom verzijom LMFAO-a, prenosi Daily Dot.

Sam napisao teks, osmislio koreografiju i producirao spot

Za Gangnam Style je sam napisao tekst, producirao najdinamičniji spot ikada i osmislio kreativnu koreografiju kojom oponaša jahanje. U samo mjesec dana postao je svjetski hit, a ima sve elemente koji su mu za to bili potrebni – površan tekst, blesavu koreografiju i zarazan bas koji prožima cijelu pjesmu.

Pogledajte video i sami procijenite je li riječ o najboljem spotu ove godine.